Ponedjeljak, 1. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Kupovina garaže na Ilijinoj glavici jedino prihvatljivo rješenje za Grad Dubrovnik

21.08.2015.


Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić nazočio je sjednici Povjerenstva za predmet javna garaža na Ilijinoj glavici održanoj u Maloj vijećnici Grada Dubrovnika.
Sjednici su nazočili i predsjednik Gradskog vijeća Mato Franković, te vijećnici Maro Kristić, Ljubomir Nikolić, Esad Čustović, Olga Muratti i Pero Vićan.
 

 

 

 

Kako također stoji u priopćenju iz dubrovačke gradske uprave, cilj povjerenstva, ovlaštenog od Gradskog vijeća kao predstavničkog tijela Grada Dubrovnika je prije smanjiti iznos nadoknade štete u iznosu od 261 milijun kuna koji  Midia grupa potražuje od Grada Dubrovnika na aktualnom arbitražnom sporu, te do pravorijeka arbitražnog spora iznaći  zadovoljavajuće rješenje za gradski proračun i građane Grada Dubrovnika.
 

 


Ponude Midia grupe i PBZ-a za rješavanje spora ocijenjene su nezadovoljavajućim. Rečeno je kako ponude ne proizlaze iz realnih troškova izgradnje garaže, ne uvažavaju činjenicu da je zemljište za gradnju objekta dobiveno bez naknade, ni činjenicu da je garaža ostvarila prihod u proteklih šest godina koji se nije koristio za otplatu kredita i plaćanje svih obveza prema Gradu Dubrovniku, što u konačnici ukazuje da ne uvažavaju Grad Dubrovnik kao partnera.

 

 

Usuglašen je zajednički stav kako je najbolje, moguće i jedino prihvatljivo rješenje, kupovina garaže na Ilijinoj glavici, po prihvatljivoj i realnoj cijeni, temeljem sagledavanja financijske analize poslovanja garaže i  prema proračunskim  mogućnostima grada.

 

 

Istodobno će se strateški sagledati sve odrednice odluke o novoj regulaciji prometnog režima oko stare gradske jezgre, s ciljem da se ulaskom u vlasništvo ovog komunalnog objekta dugoročno riješi problem parkinga kontaktne zone Grada i prometnih gužvi koje uzrokuju svi sudionici u prometu: automobili, turistički autobusi i taksisti.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja