Nedjelja, 27. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Župan Dobroslavić imenovan izvjestiteljem Odbora regija

13.07.2015.


Župan Nikola Dobroslavić imenovan je jednoglasno izvjestiteljem za izradu dokumenata „Mišljenje Odbora regija o jačanju prekogranične suradnje i potrebi za regulatornim okvirom“, danas u Bruxellesu na sastanku Povjerenstva Odbora regija za teritorijalnu koheziju.

 

 

 

Dokument Odbora regija na kojemu će se raditi idućih mjeseci dio je programa luksemburškog predsjedanja EU te nastojanja za unaprijeđenjem konkurentnosti i rasta kao i poboljšanja uvjeta života građana u prekograničnim regijama. Iskustvo dosadašnje prekogranične suradnje ukazalo je na potrebu za određenim usklađenjem zakonskih odredbi. Sagledat će se mogućnosti za razvoj pravnog okvira primjenjivog u prekograničnoj suradnji tijekom provedbe projekata i programa strukturnih fondova. Rasprava o ovoj temi očekuje se u rujnu, a donošenje  na Plenarnoj sjednici Odbora regija sredinom listopada.

 

 

 

Župan Dobroslavić je prvi član hrvatskog izaslanstva koji priprema mišljenje za Odbor regija. Na današnjem sastanku Povjerenstva raspravljalo se  i o financijskim instrumentima za poticanje teritorijalnog razvoja te o Nacrtu proračuna EU za 2016. godinu.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja