Srijeda, 30. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Župan primio predsjednika FIJET-a Tijania Haddada

11.07.2015.


Župan Nikola Dobroslavić i pročelnik županijskog Odjela za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku Ivo Klaić primili su danas predsjednika Međunarodne udruge turističkih novinara i pisaca u turizmu (FIJET) Tijania Haddada povodom dodjele turističkog oskara „Zlatna jabuka „ gradu Dubrovniku i Dubrovačkim ljetnim igrama za izuzetnu sinergiju spajanja povijesne baštine s kulturom.

 

 

 

Kako je predsjednik FIJET-a Haddad istaknuo nagrade „Zlatna jabuka“, koju je FIJET ustanovio  1970.  predstavlja visoko priznanje koja je ekvivalent Oskaru, pa ga se i naziva Turističkim oskarom. Svjetsko udruženje turističkih novinara i pisaca u turizmu dodjeljuje ga jednom godišnje zemlji, gradu, destinaciji,ustanovi ili osobi za izniman doprinos u promociji , očuvanju i unapređenju kulturne i prirodne  baštine te podizanju kvalitete u turizmu.

 

 

 

Hrvatska udruga  turističkih novinara i pisaca također sudjeluje u ovom projektu te na taj način doprinosi promociji i ugledu naše zemlje što svakako pridonosi prihvačanju kandidatura hrvatskih odredišta.

 

 

 

Zanimljivost je da se svakoj zemlji ili odredištu ostavlja sloboda da što maštovitije i atraktivnije  osmisli ceremoniju dodjele. Cilj je privući pozornost medija  radi što značajnije promocije destinacije i nagrađenih lokaliteta.

 

 

Ovom prilikom župan Dobroslavi  iskazao je zadovoljstvo postignutim rezultatima te zahvalio predstavnicima FIJET-a na promociji  turizma Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije . Također, Župan je istaknuo važnost novinarstva u turizmu, kao glasa koji u svijet šalje sliku naše turističke ponude.

 

 

 

 

 „Zajednička nam je obveza čuvati svoju baštinu i tradiciju, koja je istodobno poveznica s Europom, ali i bogatstvo različitosti koje nas po mnogočemu čine jedinstvenim.“- zaključio je župan Dobroslavić.

 

 

 

Sastanku su nazočili i generalna tajnica FIJET-a Marijana Rebić, predsjednica FIJET Hrvatska Tina Čubrilo i predsjednik Komisije za dodjelu Zlatne jabuke, predsjednik FIJET Bugarska i ugledni bugarski novinar – PRESS WEEK -a  Plamen Starev.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja