Ponedjeljak, 1. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Modernizacija graničnog prijelaza Gornji Brgat početkom 2016.

26.06.2015.


Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić održao je danas radni sastanak sa zamjenikom ministra financija Republike Hrvatske Igorom Rađenovićem i pomoćnikom ministra Borisom Šuvakom.

 

 

 

 

Sastanku su prisustvovali predsjednik Uprave Vodovoda Valentin Dujmović, član Uprave i direktor Pero Mišković, te tehnički direktor Ljubomir Medaković, ali i načelnik Općine Ravno Andrija Šimunović.
 

 

 


Tim predvođen zamjenikom i pomoćnikom ministra Borisa Lalovca prethodno je obišao granični prijelaz Gornji Brgat u čiju će izgradnju u sklopu Schengenskog procesa Ministarstvo financija uložiti 75 milijuna kuna sredstava osiguranih  iz EU fondova.
 

 

 


Zamjenik ministra istaknuo je granični prijelaz Gornji Brgat kao jedan od 10 najvažnijih u Republici Hrvatskoj čija je modernizacija prioritetna. -'Granične prijelaze držimo točkama spajanja, a ne točkama razdvajanja', komentirao je Rađenović. U sklopu projekta na optimalan način riješit će se i pitanje vodoopskrbe graničnog prijelaza, te postaviti infrastrukturni uvjeti za buduća ulaganja.
 

 


Gradonačelnik Andro Vlahušić iskazao je zahvalnost Ministarstvu financija i Vladi RH na ovoj investiciji. -'Dubrovnik želi integraciju općina Neum i Ravno u geopolitički prostor Dubrovnika, a vodeći prvenstveno interesa o zaštiti izvorišta Omble jer se čitavo  područje Ivanice nalazi u prvoj zoni sanitarne zaštite izvorišta', kazao je ovom prilikom. 

 

 

 

Izrada projektne dokumentacije bit će završena do kraja godine, a radovi na graničnom prijelazu će započeti početkom 2016.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja