Utorak, 2. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Muslić prodaje zemlju na Dubcu – Nardelli: Neočekivano, zadovoljni smo

23.06.2015.


Potpisivanjem sporazuma između Općine Župa dubrovačka i Salahudina Muslića riješen je do sada najveći problem u realizaciji izgradnje groblja na Dubcu. Muslić kao vlasnik parcele, odnosno njegov opunomoćenik Pero Vićan, nije želio prodati svoje zemljište pa je taj slučaj završio i na sudu, a Općina Župa dubrovačka pokrenula je postupak izvlaščivanja.

 

 

 

 

Međutim, Muslićev pristanak, prekida sve te postupke i projekt gradnje groblja bitnog za čitav dubrovački kraj, a za koji je još nedavno gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić govorio da neće ići, može se nastaviti.

 

 

 

 

Prema tom Sporazumu koji je prihvaćen na današnjoj sjednici župskog Općinskog vijeća, Muslić će Općini Župa dubrovačka prodati svoje zemljište u obuhvatu budućeg groblja po cijeni od 207 kuna po kvadratu, a po kojoj su kupljene i ostale parcele. Kako bi zaštitio svoje interese, odnosno kako bi riješio preostalo zemljište, a koje mu je ostalo izvan obuhvata groblja, Muslić se preko opunomoćenika Vićana s Općinom dogovorio da mu onu ustupe dio starog pješačkog puta koji jednu njegovu parcelu dijeli na dva dijela, a u zamjenu će Općina dobiti ostatke Muslićevih parcela koje su ostale izvan obuhvala groblja. Dogovoreno i da Muslić nabudućoj pristupnoj cesti dobiva pravo služnosti i prolaza u korist svojih preostalih čestica zemljišta

 

 

 

 

 

Načelnik Nardelli je ovakav Muslićev potez nazvao neočekivanim jer taj problem se pokušava riješiti već godinama. Muslić je nazočio sjednici Općinskog vijeća te mu je Nardelli tom prigodom zahvalio na odluci kojom je bitno ubrzan proces izgradnje budućeg groblja.

 

 

 

 

- Zahvaljujem Salahudinu Musliću i Peru Vićanu što su pristali na ovakav dogovor kojim je izbjegnut dugotrajan proces izvlaštenja i tko zna kad bi Općina Župa dubrovačka došla u posjed tog zemljišta, kazao je Nardelli izrazivši veliko zadovoljstvo postignutim dogovorom.

 

 

 

 

Također je podsjetio kako je Općina do sada otkupila 103 tisuće metara kvadratnih, a s ovim Muslićevim ta površina iznosi 110 tisuća. Očekuje se skora realizacija otkupa oko 11.110 metara kvadratnih zemljišta domaćih obitelji, koju je Nardelli nazvao „tehničkim poslom“, kao i 5.719 metara kvadratnih zemljišta u vlasništvu obitelji koje žive izvan Hrvatske.

 

 

 

Nardelli je rekao i kako je ovim Sporazumom riješen veliki problem te kako je investitor do sada najbliže u procesu početka realizacije ovog bitnog projekta, u prvom redu iskođenju građevinske dozvole. Nije želio precizirati kad bi projekt izgradnje groblja mogao i konačno krenuti.

 

 

 

 

Postignutim dogovorom jako je zadovoljan i direktor tvrtke Groblje Dubac Đuro Lonza koji treba idućih dana s Muslićem potpisati Sporazum kod javnog bilježnika i provesti otkup ostatka zemljišta u obuhvatu budućeg groblja.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja