Subota, 8. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Župan Dobroslavić otvorio Poduzetnički inkubator

15.06.2015.


Otvarajući Poduzetnički inkubator Dubrovnik, župan Dobroslavić izrazio je zadovoljstvo realizacijom ove važne investicije: „ Zahvaljujem Uredu državne uprave na spremnosti na suradnju, kao i Ministarstvu poduzetništva i obrta na bespovratnoj potpori u okviru otvorenog Javnog poziva Poduzetnički impuls. Planiramo u skoro vrijeme u suradnji sa Gradom Pločama otvaranje još jednog poduzetničkog inkubatora u pločanskoj Poslovnoj zoni. Mi u Dubrovačko-neretvanskoj županiji svjesni smo kako je razvoj malog i srednjeg poduzetništva pokretač svakog društva, te aktivno radimo na tome.“

 

 

 

Direktorica Centra za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije Marija Previšić kazala je kako je Poduzetnički inkubator uređen na ukupnoj površini od 405 m2, a sastoji se od deset uredskih prostora i dvije dvorane za sastanke. „Poduzetnički inkubator Dubrovnik dio je ukupnog projekta koji se odnosi na uređenje potkrovnog dijela zgrade ex vojarne u Dubrovniku, a koji provodi Dubrovačko-neretvanska županija, u okviru  čega je u zgradu ugrađeno i dizalo što je cjelovitu zgradu učinilo dostupnom osobama sa smanjenom pokretljivosti te pridonijelo suvremenosti prostora. Cilj osnivanja poduzetničkog inkubatora je podrška i poticanje osnivanju i razvoju novih poduzetničkih poduhvata te pružanje poslovnih i intelektualnih usluga poduzetnicima u početnoj fazi i fazi rasta. Misija poduzetničkog inkubatora je stvoriti uspješne poduzetnike koji su financijski održivi i samostalni u trenutku napuštanja inkubatora što izravno potiče gospodarski razvoj i zapošljavanje u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.“- zaključila je Previšić.

 

 

Naime, Poduzetnički inkubator okupiti će male poduzetnike koji tek počinju poslovati ili su u fazi rasta i razvoja te koji nemaju vlastiti poslovni prostor. Otvaranjem inkubatora poduzetnicima je omogućeno korištenje poslovnog prostora na ograničen broj godina po vrlo povoljnim uvjetima, ovisno o vrsti djelatnosti.

 

 

 

Osim subvencioniranog korištenja poslovnog prostora, poduzetnicima su na raspolaganju poslovna infrastruktura, intelektualne i poslovne usluge te druge stručne usluge u razdoblju inkubacije, nakon čega bi trebali postati samostalni poslovni subjekti te u konačnici prepustiti mjesto u inkubatoru drugom poduzetniku početniku.

 

 

Investicija u poduzetnički inkubator Dubrovnik ukupne je vrijednosti 3.565.722,00 kn u okviru koje je Dubrovačko-neretvanska županija iz svojih proračunskih sredstava osigurala 2.271.252,36 kuna.

 

 

Ostali iznos investicije u iznosu od 1.294.469,94 kuna  osiguran je iz bespovratne potpore Ministarstva poduzetništva i obrta u okviru otvorenog Javnog poziva Poduzetnički impuls, Mjera C „Razvoj poduzetničke infrastrukture i poslovnog okruženja, aktivnost C2: tehnološki parkovi i poduzetnički inkubatori.

 

 

Poduzetničkim inkubatorom upravljat će Centar za poduzetništvo d.o.o., tvrtka kojoj je Dubrovačko-neretvanska županija jedini vlasnik i osnivač, a izvođač radova na poduzetničkom inkubatoru Dubrovnik bila je dubrovačka tvrtka Tonikom d.o.o. koja je odabrana na javnom natječaju.

Najčitanije (7 dana)

U Župi korištena lažna novčanica od 1000 kuna
U DNŽ 41 posto noćenja i 50 posto turista u odnosu na isto razdoblje prošle godine
Župan uputio čestitku povodom 25. obljetnice VRO Oluja


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja