Utorak, 16. travnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

5. FESTIVAL ANA U GRAD: Koncerti za Maru Maltarić

03.06.2015.


Kratkim ali efektnim filmom koji je dao presjek protekle četiri godine Aninog festivala u Dubrovniku započela je press konferencija – najava i predstavljanje petog, jubilarnog festivala Ana u Gradu koji će se održati od 18. do 21. lipnja u Dubrovniku na predivnim otvorenim pozornicama Grada.

 

 

Autorski projekt Ane Rucner u Dubrovniku započeo je 2011. godine, a što nas to očekuje na ovogodišnjem festivalu predstavila nam je sama umjetnica, Ana Rucner.

 

 

– Evo ga, peta godina festivala!! Ponosni smo što smo došli do ove obljetnice, da možemo napraviti pet krasnih koncerata u lipanjskom vikendu. Započet ćemo Festival prekrasnim koncertom u Parku Orsula 18. lipnja, lokaciju koju smo lani već najavljivali, ali nismo realizirali tamo koncert radi lošeg vremena.  ‘World Classics & Croatian Beauties’ će kroz jednu večer predstaviti sve što sam kroz godine napravila za Hrvatsku, to će biti jedna moderna izvedba na električnom violončelu uz predivna videa o Lijepoj našoj –kazala  je Ana za početak.

 

 

Već drugi dan festivala stižu nam sjajni mladi glazbenici koji su oduševljeno prihvatili dolazak u Dubrovnik – virtuozni pijanist Oliver Poole, koji će predstaviti dubrovačkoj publici u Palači Sponza, te dvojica simpatičnih i temperamentnih Talijana, Mario Stefano Pietrodarchi i Luca Luccini, bandoneonist i gitarist, koji će izvesti jedan predivan tango program u Kneževom dvoru.

 

 

Oliver se uživo javio i pozdravio Dubrovnik putem Skypea, Mario i Luca su snimili i najavili koncert, a svi su istaknuli kako jedva čekaju dolazak u Dubrovnik i festival Ana u Gradu.

 

 

Posljednji dan Festivala, koji je ujedno i svjetski Dan glazbe, obilježit će i najprepoznatljiviji koncert festivala – „Pozdrav ljetu“ -  besplatan koncert u 5.00 sati ujutro u amfiteatru Excelsa nekretnina, ovu godinu pak  posebno važan za Anu budući da će na tom koncertu nastupiti sa svojom majkom, Snježanom Rucner. Festival završava u nedjelju navečer, koncertom u Kazalištu Marina Držića, na kojem će uz Anu nastupiti i Mostarski simfoničari i ritam sekcija s buzuki i saz instrumentima. Održat će se bogat repertoar filmske glazbe, najpoznatijih svjetskih filmskih hitova.

 

 

Festival Ana u Gradu od samog početka ima humanitarni karakter pa je tako i ove godine kada će prihod od ulaznica svih koncerata ići za pomoć našoj sugrađanki Mari Maltarić.

 

 

Nastojimo uvijek nekome pomoći, a ove će se godine sav prihod od prodanih ulaznica donirati Mari Maltarić, oboljeloj djevojci kojoj podršku pruža cijeli Dubrovnik“ – rekla je Ana.

 

 

Vlaho Kmetović, Marin prijatelj i jedan od inicijatora akcije za pomoć svojoj prijateljici, tim je povodom nazočio na press konferenciji te kazao: „Od srca želim zahvaliti Ani, njezinoj ekipi i svim glazbenicima koji su odmah prihvatili sudjelovanje u pomoći Mari, u ime svih nas. Hvala što si nas kontaktirala, vjerujem da je to zato, između ostalog, što i Mare svira violinu!“ – izjavio je Vlaho te pozvao građane da sudjeluju na barem jednom od koncerata za pomoć Mari.

 

 

Otkrio je i jedno obećanje: „Najavio bih event za 2016. godinu, 21. lipnja – koncert Ane Rucner zajedno s Marom Maltarić!“ – za kraj je rekao Vlaho te zahvalio i svima ostalim koji podupiru Maru od samog početka akcije.

Najčitanije (7 dana)

KOJA TUGA: Roditelji došli na mjesto gdje su im sinoć poginula djeca
Ako idete na Elafite – rezervirajte Postiru
Dan žalosti u Općini Gradac zbog pogibije Katarine i Stjepana Đerek


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja