Ponedjeljak, 13. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Osnovna obuka postrojbi civilne zaštite u Neretvi i na Mljetu

30.05.2015.


U proteklom tjednu Područni ured za zaštitu i spašavanje Dubrovnik u suradnji s Crvenim križem Dubrovačko-neretvanske županije održao je osnovnu obuku postrojbi civilne zaštite opće namjene gradova Metković i Opuzen, te općina Slivno i Mljet. Radi se o gradovima, odnosno općinama koje su se za sada odazvale na Program osposobljavanja postrojbi civilne zaštite opće namjene koji za područje naše županije provodi PUZS Dubrovnik.

 

 

 

Programom su obuhvaćene dvije tematske cjeline -  "Civilna zaštita u sustavu zaštite i spašavanja", u kojoj je pojašnjen sustav zaštite i spašavanju u Republici Hrvatskoj, temeljne zadaće civilne zaštite te prava , obveze i mobilizacija pripadnika civilne zaštite, te "Taktika i postupci postrojbi civilne zaštite opće namjene u mjerama civilne zaštite" , koje im je prezentirao prof. Andrija Raič, stručni savjetnik za prevenciju i planiranje.

 

 

 

U sklopu osposobljavanja pripadnici postrojbi upoznati su i s " Osnovama pružanja prve medicinske pomoći" koje je Mljećanima približio dr. Vicko Mihaljević iz Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik, dok je pripadnicima postrojbi s područja Neretve isto prezentirala dr. Marijana Galov iz Crvenog križa Metković, u suradnji s ravnateljicom županijskog Crvenog križa Nelom Orlović.

 

 

 

Po završenom osposobljavanju članovima postrojbi  će Područni ured za zaštitu i spašavanje izraditi iskaznice, dok će im Učilište vatrogastva, zaštite i spašavanja izraditi i Potvrde o njihovoj osposobljenosti za djelovanje u sustavu zaštite i spašavanja.

 

 

 

Postrojbe civilne zaštite opće namjene ustrojene su kao potpora za provođenje mjera sukladno planovima zaštite i spašavanja na području svake od općina, priopćeno je iz Područni ured za zaštitu i spašavanje Dubrovnik.

Najčitanije (7 dana)

Stožer: Sedam novozaraženih na jugu Hrvatske


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja