Četvrtak, 4. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

FOTOGALERIJA: Dan Općine: "Kontinuitet vlasti koja zna služiti narodu u Župi"

26.05.2015.


Obraćajući se okupljenim vijećnicima i gostima na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Župe dubrovačke u povodu Dana Općine i oslobađana toga kraja načelnik Silvio Nardelli posebno se pohvalio gospodarskim investicijama na župskom području.

 

 

 

 

 

Prema njegovim riječima, najveća ulaganja trenutno ima kompanija Dubrovnik Rivijera Hoteli koji uređuju hotele Mline i Sheraton, te kompleks u Srebrenom, a ulaganja se očekuju i od nedavno privatizirane firme Hoteli Plat, kao i od budućeg investitorima u Kuparima.

 

 

 

 

Nardelli je posebno pohvalio projekt privatizacije odnosno 99 godina duge koncesije za razrušene turističke kapacitete u Kuparima, te izrazio žaljenje što i druge hotelske kuće nisu privatizirane na takav način,  kako bi zemljište ostalo u državnom vlasništvu.

 

 

 

 

-  Da je Župa svakim danom sve veća i veća najbolje se vidi po broju djece u školi, jaslicama i vrtiću, gdje se svake godine traži još više mjesta, kazao je Nardelli, obećajući kako će i općinska uprava pratiti potrebe žitelja Župe.

 

 

 

 

Najavio i je i završetak projekte dokumentacije vezane uz renoviranje zgrade u Kuparima koju je Vlada RH poklonila Općini za potrebe vrtića. Rekao je kako je izrada potrebne dokumentacije pri kraju, te da će nakon toga uslijetiti proces traženja potrebnih dozvola, te obnova i rekonstrukcija zgrade. Zahvali se i Županiji dubrovačko-neretvanskoj na pomoći u nadogradnji Osnovne škole Župa dubrovačka, kao i kupnji zemljišta za proširenje škole. Posebno je zadovoljan što se kraju primiče konačni završetak školske šporske dvorane na Mljekari, od čega će, naglasio je, imati koristi, ne samo osnovci, već i mnogi župski sportski klubovi, te rekreativci.

 

 

 

 

 

Nardelli se zahvalio i Hrvatskim cestama, te Hrvatski vodama, tvrtkama koje su sudjelovanje u rješavanju problema izazvanim velikom poplavom u Župi. Rekao je i kako Hrvatske vode pripremaju projekt kojim bi se riješio problem odvodnje u Kuparima.

 

 

 

-  Ono čime ne možemo biti zadovoljni je trenutalno stanje prometa na području Župe dubrovačka, naglasio je načelnik, ta pozvao sve okupljene posebno da pomognu u realiciji brze ceste od Dubrovnika do Zračne luke, kojom bi velikim dijelom bio rasterećen promet kroz Župu.

 

 

 

 

 

- Odavno nisam čuo jednog načelnik iz redova HDZ-a da ovako lijepo i sa zahvalnošću govori o aktualnoj hrvatskoj Vladi, kazao je dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić (HNS). Rekao je kako će se zajedničkim snagama uspjeti realizirati mnogi projekti, te uz ostalo naglasio i izgradnju lungo mare šetnice od Straduna do Cavtata.

 

 

 

 

Saborski zastupnik Frano Matušić čestitao je župskoj općini, osnovanoj 1997. godine, punoljetnost, te naglasio kako je Župa itekako opravdala razvoj svog postojanja, jer da je ostala na rubu Grada „teško da bi se realizirali ovi mnogi i uspješni projekti“.

 

 

 

 

- Kako bi se dosegao ovaj veliki stupanj razvoja i demokracije bitan je i kontinuitet vlasti koju HDZ obnaša u Župi od osnutka. Općinsko čelništvo pokazalo je da zna osluhnuti bilo naroda i služiti ljudima u Župi na najbolji mogući način, kazao je Matušić.

 

 

 

 

 

Njegov kolega Branko Bačić čestitao je načelniku Nardelliju na uspješnim rezultatima ne samo tijekom prošle godine, već na višegodišnjem uspješnom radu i načina na koji služi Župljanima.

 

 

 

 

- Župa je jedna od najuspješnijih hrvatskih općina i jedinica lokalne samouprave, kazao je Bačić, naglašavajući kako su Župljani znali iskoristiti blizinu najvećeg turističkog brenda. Dodao je i kao nije bilo lako i jednostavno općinskoj upravi osigurati realizaciju brojnih projekata koji su sad u izvedbi i čine da Župa i bez Kupara i Plata ima najviše dizaliza od Cavtata do Umaga.

 

 

 

 

Riječi pohvale općinskom čelništvu uputio je i župan Nikola Dobroslavića, naglasivši uz ostalo, kako su mnogo puta znali štititi župske interese. Naglasio je kako se očekuje i realizacija projekta brze ceste koja će se graditi prema traženjima Župljana, te da se ne smije dozvoliti gradnja autoceste preko Trebinja, što traže neke grupacije, već preko Osojnika.

 

 

 

 

Na sjednici u hotelu Astarea su također bili i saborski zastupnik Ivan Šimunović, te načelnici i predstavnici općina s juga Hrvatska, kao i načelnik Općine Ravno Andrija Šimunović.  Pročitani su i brzojavi čestitke među kojima i oni predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, te europarlamentarke Dubravke Šuice.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja