Utorak, 26. svibnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Županija s Biskupijom o smještaju nove ugostiteljske škole

20.05.2015.


Župan Nikola Dobroslavić i pročelnica za obrazovanje, kulturu, znanost i sport Marijeta Hladilo na radnom su sastanku s predstavnicima Biskupije dubrovačke, Zavoda za prostorno uređenje DNŽ i ravnateljem Turističke i ugostiteljske škole razgovarali o novoj lokaciji za smještaj ove srednje škole.

  

Naime, nova lokacija zgrade Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik planira se na istočnom dijelu Babina kuka, čestici zemlje 1032/2 K.O. Dubrovnik u vlasništvu Republike Hrvatske te je DNŽ zahtjev za darovanje čestice zemlje za obrazovnu namjenu  podnijela Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom.  
 

-Vjerujemo da će DUUDI prepoznati važnost ovakvog projekta za grad Dubrovnik, ali i za Dubrovačko-neretvansku županiju. Navedena čestica je  temeljem traženja Dubrovačko-neretvanske županije u Izmjenama i dopunama GUP-a Grada Dubrovnika dobila namjenu za školstvo, ali i za vjerski objekt- rečeno je na sastanku.

  

Budući je GUP-om također predviđeno i provođenje arhitektonsko-urbanističkog natječaja održan je još jedan u nizu sastanaka s Dubrovačkom biskupijom kako bi zajednički radili na provjeravanju i definiranju svih uvjeta koji su potrebni za kvalitetnu izradu  projektnog zadatka koji se treba provesti temeljem GUP- a  grada Dubrovnika, a nakon čega ćemo moći pristupiti daljnjim aktivnostima provođenja  natječaja.

 
Postojeća zgrada škole je zaštićeni primjer suvremene arhitekture i u njoj  nije moguća adaptacija ni nadogradnja koja bi zadovoljila standarde koje se mora i želi postići. Cilj DNŽ je da još i više  potiče razvoj ljudskih potencijala, društvene infrastrukture i poboljšanje kvalitete života žitelja DNŽ  kroz Centar izvrsnosti za turizam koji se može realizirati na novoj lokaciji. Centar je kao projekt prijavljen i na natječaje Ministarstva turizma, Ministarstva regionalnog razvoja i fondove Europske unije, stoji u priopćenju iz Županije.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja