Ponedjeljak, 1. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Tko je dobio lađe u Lazaretima

15.04.2015.


Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić održao je radni sastanak sa zamjenicima Željkom Ragužem i Tatjanom Šimac Bonačić i predstavnicima gradskih upravnih odjela  na temu modela korištenja prostora novoobnovljenog kompleksa Lazareta, nakon nedavno dovršenog procesa primopredaje, priopćeno je iz gradske uprave.

 

 

 

 

 

Riječ je o ključnom kulturnom infrastrukturnom objektu za Grad, stoga će korisnici lađa biti ustanove i udruge iz područja kulture. Iznesen je prijedlog da se pet lađa, napravljenih kao polivalentne dvorane, ne dodjeljuje stalnim stanarima nego da budu slobodne za korištenje svim institucijama u kulturi prema ugovorenim programima. Prijedlog je prethodno usuglašen i s umjetničkim timom projekta kandidature Dubrovnika za EPK. Istaknuto je da će se programi razvijati u skladu sa smjernicama postavljenim u projektu kandidature za Grada Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture. Potrebno je donijeti pravilnik koji će detaljno definirati uvjete i kriterije korištenja prostora, zaključak je sastanka.

 

 

 

Ovaj koncept zadovoljava potrebe i postojećih stanara preostalih lađi, a istodobno se rasterećuje prostor povijesne jezgre, rekao je gradonačelnik Vlahušić. Cilj gradske uprave je otvoriti vrata Lazareta različitim kulturnim sadržajima, potaknuti kulturno-umjetničko stvaralaštvo i omogući razvoj suvremenih umjetničkih praksi.

 

 

 

Projekt rekonstrukcije Lazareta uključila je sanaciju sedam lađa, postavljanje novih krovova, podnog grijanja, novu rasvjetu i ventilaciju te multimedijsku opremu. Osmu i devetu lađu i dalje koriste Galerija Otok i Art radionica Lazareti, dok su u desetoj smješteni Deša Dubrovnik i teatar Lero. FA Linđo je u šestoj i sedmoj lađi dobio moderne prostore za probe, nastupe i izložbe, navodi se također u priopćenju.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja