Utorak, 2. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Vlada objavila poziv za obvezujuće ponude za Kupare

09.04.2015.


Vlada Republike Hrvatske je na današnjoj sjednici donijela Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o utvrđivanju uvjeta i objavi javnog poziva za dostavu obvezujućih ponuda za realizaciju turističkog razvojnog projekta Kupari na lokaciji Kupari I. u Općini Župa dubrovačka, sastavni dio koje je i tekst Javnog poziva za realizaciju Projekta Kupari I, priopćili su iz Ministarstva turizma.

 

 

 

 

Navedeni javni poziv pretpostavlja realizaciju projekta osnivanjem prava građenja i prava služnosti na zemljištu u obuhvatu projekta, sklapanjem ugovora o zakupu hotela Grand i dodjelom koncesije na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja plaže, sve na rok od 99 godina, uz uvjet izgradnje novih smještajnih i pratećih turističko ugostiteljskih građevina kategoriziranih s 4 i 5 zvjezdica.

 

 

 

 

Kako se navodi, turistička zona Kupari I određena je kao postojeća zona ugostiteljsko turističke namjene izvan naselja, a na lokaciji površine od oko 13 ha, s maksimalnim kapacitetom 1500 kreveta. Visina investicije procjenjuje se na oko 100 milijuna eura. Ministar turizma Darko Lorencin komentirao je kako su dgo čekali raspisivanje ovog natječaja jer su željeli uskladiti rok davanja u koncesiju hotela i pomorskog dobra, što je jako važno za kompletiranje cijelog projekta.

 

 

 

 

 

- Hrvatski sabor dao je tu suglasnost, odluka je donesena i sada kreće zadnja faza realizacije ovog velikog i značajnog projekta! Vjerujem da će odabrani investitora vratiti zasluženi sjaj ovoj prekrasnoj lokaciji te da će se realizacijom projekta Kupari I dodatno osnažiti turistička konkurentnost Dubrovačko-neretvanske županije, ali i cijele Hrvatske te da ćemo kroz dvije do tri godine, u obliku visokokvalitetnog turističkog odredišta, vidjeti konačan rezultat ove priče, naglasio je Lorencin.

 

 

 

 

Zamjenik predstojnika DUUDI-a Alen Čičak rekao je kako se nakon gotovo 20 godina ideje o revitalizaciji Kupara došlo do gotovog projekta i raspisivanja značajnog natječaja. "Uloženi su veliki trud i znanje svih koji su surađivali na projektu, a kako bi se Kupari priveli turističkoj svrsi i imovina stavila u funkciju na dobrobit Dubrovačko – neretvanske županije i cijele Hrvatske. Kupari su dobra podloga i iskustveni primjer za realizaciju drugih razvojnih projekata", poručio je Čičak.

 

 

 

 

Podsjećamo, s obzirom da je postojećim Zakonom o pomorskom dobru i morskim lukama propisano da se koncesija na pomorskom dobru na rok duži od 50 godina može dodijeliti samo uz suglasnost Hrvatskog sabora, za produljenje roka, odnosno objavljivanje javnog poziva morala se najprije dobiti navedena suglasnost.

 

 

 

 

Najbolji ponuđač biti će odabran na temelju nekoliko kriterija, među kojima su osim visine naknade za pravo građenja, zakupa Hotela Grand te ocjene ponude za koncesiju na pomorskom dobru, kvaliteta ulaganja te rok završetka ulaganja, odnosno plan zapošljavanja i doprinos razvoju lokalne zajednice te ugled i mogućnost ostvarenja buduće popunjenosti.

Javni poziv za sudjelovanje na međunarodnom natječaju za javno prikupljanje ponuda objaviti će i provoditi Državni ured za upravljanje državnom imovinom. Na internetskim  stranicama DUUDI-ja, Ministarstva turizma, Agencije za investicije i konkurentnost, Hrvatske gospodarske komore, Elektroničkom oglasniku javne nabave Republike Hrvatske i jednom od visokotiražnih dnevnih listova u Republici Hrvatskoj, biti će objavljen javni poziv te će se moći preuzeti i natječajna dokumentacija u elektroničkom obliku, na hrvatskom ili engleskom jeziku. Isti tekst poziva, putem Ministarstva vanjskih i europskih poslova, dostavit će se diplomatskim predstavništvima Republike Hrvatske, stoji također u priopćenju.  

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja