Petak, 19. travnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Morska taraca: Dogovorili se investitori i mještani Mlina

13.02.2015.


Na današnjem sastanku načelnika Općine Župa dubrovačka Silvija Nardellija i predstavnika mještana Mlina koji su potpisali peticiju za očuvanje ambijentalne vrijednosti Morske tarace u Mlinima izgleda da je „pao“ dogovor, te da su usklađena mišljanja i stavovi vezani uz taj skori projekt, koji prema Nardellijevim riječima, predviđa sanaciju toga objekta.

 

 

 

 

Kako je objavljeno na Facebook stranici „Zaštitimo Morsku taracu u Mlinima“, načelnik je sa suradnicima saslušao prijedloge stanovnika, te su  se kroz interaktivnu radnu atmosferu iznosili i usklađivali stavove o najboljim rješenjima za planiranu obnovu Morske tarace. Investitori (Općina Župa dubrovačka i TZ općine) uvažili su prijedloge stanovnika da se zadrže glavna obilježja sadašnje tarace, a stanovnici su suglasni s rutinskim zahvatima i potrebnim poboljšanjima koji se podrazumijevaju u postupku obnove.  Među ostalim dogovorima za istaći je da će se zadržati postojeća širina jugozapadnog zidića (prema moru) kao i podna obloga koja će biti od starog kamena. Borovi se neće ugroziti jer će se cesta prilagoditi strukturi na način da će se blagim usponima izbjeći rezanje korjenja borova na dva kritična mjesta.

 

 

 

 

Načelnik Silvio Nardelli sazvao je novi radni sastanak za petak, 20. veljače gdje će se, nakon usklađenja postojećeg troškovnika s novim, moći verificirati današnji dogovor.

 

 

 

 

- Stekao se dojam da su i predstavnici općine na čelu s načelnikom kao i zainteresirani stanovnici zadovoljni rezultatima današnjeg radnog sastanka, piše administrator ove Facebook zajednice.

 

Najčitanije (7 dana)

Albanka koja je skrivila prometnu nesreću ide u istražni zatvor
Plenković u Dubrovniku na središnjem izbornom skupu HDZ-a
DIP: Kako se glasalo u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja