Četvrtak, 4. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Eko omblići i Eko centar Zeleno sunce za zaštitu Morske tarace u Mlinima

13.02.2015.


Eko centar Zeleno Sunce  & Eko-Omblići uputili su otvoreni zeleni apel  za očuvanje morske tarace  s  borovima u Mlinima. Komunalnim službama Župe dubrovačke poručuju da se dozvole uništavanje kulturne i prirodne baštine u Mlinima - predivne morske tarace ispred ex Hotela Mlini uokvirenu zdravim zelenim borovima! 

 

 


-  Već nekoliko dana dobijamo uznemirene dojave  preko našeg Zelenog telefona Eko Fona 020/453-850 i zelenog mailaeco.omblici@gmail.com  mještana turističkog naselja Mlini u Župi dubrovačkoj kako se želi uništiti povijesna morska taraca u Mlinima sa lijepim zelenim borovima ispred ex hotela Mlini kako bi se tu stavili neki  drugi sadržaji, sigurno od betona!  Izgleda da je na pomolu još jedna devastacija kulturne baštine u Mlinima. Prema provjerenim informacijama investitori (Općina Župa dubrovačka i Turistička zajednica općine) skrivaju od šire javnosti pripreme za građevinske zahvate i izmjene sadašnje “Morske tarace” koja se nalazi u samom centru Mlina na pomorskom javnom dobru.Do sada nikakve javne rasprave o planiranim zahvatima nije bilo, a oni koji su vidjeli izvedbeni projekt spominju proširenje ceste na uštrb tarace kao i druge, mještanima neprihvatljive, građevinske radove, poručjuju Eko Omblići.

 

 


Pozivaju se svi koji žele zaštititi Morsku taracu da daju podršku pokušajima zaštite kulturne baštine kako na ovom objektu tako i na preostalima u Župi dubrovačkoj, te poručuju: 

 

 


- Dijelimo zabrinutost  mještana Mlina i podržavamo ih u njihovom nastojanju očuvanja  poznate morske tarace s vrijednim zdravim borovima koja posebno ima čari za vrijeme ljetnih noći gdje tu mnogi  mještani i turisti uživaju u nezaboravnim ljetnim romantičnim  druženjima.Osim toga cijeli taj dio uključujući potok  sa labudovima i starim 400 godišnjim platanom je zaštićen kao kulturno –prirodna baština i upravo su po tome Mlini prepoznatljivi ne samo kod nas nego i u svijetu. Molimo žurno zaustavite uništavnje čuvene mlinske  morske tarace i sječu njezinih  predivnih zelenih borova ! 

Vezane vijesti

Mještani Mlina potpisuju peticiju za zaštitu Morske tarace

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja