Nedjelja, 27. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Mogućnosti provedbe mjera energetske učinkovitosti na području Dubrovačko - neretvanske županije

10.02.2015.


U organizaciji Dubrovačko - neretvanske županije te Regionalne razvojne agencije DUNEA-e, Hrvatske gospodarske komore i Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA-e danas je u hotelu Radisson Blue Resort & Spa održana prezentacija " Mogućnosti provedbe mjera energetske učinkovitosti na području Dubrovačko - neretvanske županije".

 

 

 

Cilj ove prezentacije bio je upoznati sudionike s mjerama energetske učinkovitosti koje su se provodile do sada kao i mogućnostima provedbe novih mjera, sve u skladu s Planom i Programom energetske učinkovitosti u neposrednoj potrošnji energije u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. 

 


Uz uvodno obraćanje predsjednika Županijske skupštine Ivana Margaretića prezentaciju o dosadašnjim iskustvima u provedbi mjera energetske učinkovitosti na području Dubrovačko - neretvanske županije i mogućnosti njihovog financiranja održao je zamjenik pročelnika Maro Kristić.

 

 

Predstavnici Regionalnih razvojnih agencija DUNEA I DURA govorili su o dosadašnjim aktivnostima na projektima provedbe energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.
 

 

Prezentaciju o led rasvjeti kao dijelom energetske učinkovitosti  i koja predstavlja najkvaliteniju, najučinkovitiju i najjeftiniju alternativu za zamjenu postojeće skupe rasvjete održali su predstavnici tvtke Detas d.o.o. kao i njihova tvtka partner na području Dubrovačko - neretvanske županije Brenum d.o.o. vlasnika Lukše Jakobušića.

 


Završnim riječima župana Nikole Dobroslavića zaključeno je kako je proces energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u Dubrovačko - neretvanskoj županiji puno napredovao iako postoje predispozicije za daljnje korištenje.
 

 

Obizorom na zakonske rokove i zahtjeve države potrebno je u najskorije vrijeme povećati stupanj energetske učinkovitosti, a što bi dovelo do ušteda u potrošnji električne energije, a finalno i u novčanoj potrošnji.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja