Ponedjeljak, 13. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Završna konferencija projekta „Baština - pokretač razvoja“

10.02.2015.


Projekt prekogranične suradnje Hrvatska - Crna Gora "Baština - pokretač razvoja", financiran s 4,2 milijuna kuna iz fondova Europske unije, završio je nakon 23 mjeseca trajanja.

 

 

S hrvatske strane proveo je Zavod za prostorno uređenja Dubrovačko-neretvanske županije s partnerima Regionalnom razvojnom agencijom DUNEA i Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Dubrovačko-neretvanske županije.

 

 

Projekt se provodio za pilot područje Dubrovnika. Napravljeno je 5 stručno-znanstvenih studija koje su istražile ovo područje sa svih aspekata, interdisciplinarno, najnovijim metodologijama između kojih je i HIA odnosno Procjena utjecaja na Dubrovnik kao znamenitost svjetske baštine.

 

 

Iz ZPU DNŽ navode kako su se tijekom projekta  „upoznali se s kolegama s prekograničnog područja, zajedno s njima održavali predavanja i radionice o krajobrazu i novim tehnologijama u zaštiti, vrednovanju i upravljanju baštinom, putovali da bi se upoznali s primjerima dobre prakse, pozivali građane, udruge, institucije, političke stranke da sudjeluju u našim aktivnostima koje smo tijekom projekta osmišljavali i provodili. Organizirali smo izložbe, koncerte, simpozije, promovirali brošuru i kartu, a sve u cilju podizanja svijesti o tome kako baština može koristiti kao pokretač razvoja.“.

Najčitanije (7 dana)

Stožer: Sedam novozaraženih na jugu Hrvatske


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja