Nedjelja, 27. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Župan ministru gospodarstva negodovao zbog javne rasprave o nafti i plinu u Jadranu

22.01.2015.


Župan Nikola Dobroslavić uputio je pismo ministru gospodarstva Ivanu Vrdoljaku u kojem izražava nezadovoljstvo činjenicom da će se javna rasprava o Strateškoj studiji utjecaja na okoliš vezanoj za eksploataciju nafte i plina u Jadranu održati samo u Zagrebu.

 

 

 

- Mišljenja smo da se građanima Dubrovačko-neretvanske županije, a po mojem mišljenju i građanima drugih jadranskih županija, mora omogućiti sudjelovanje na izlaganju Strateške studije te dobivanje odgovora na pitanja i primjedbe na Stratešku studiju i Okvirni plan i program, od predstavnika Ministarstva gospodarstva i izrađivača Strateške studije, u sjedištu Županije.

 

 

 

Provedba Okvirnog plana i programa će imati značajan utjecajna krajobrazne i kulturno-povijesne vrijednosti, bioraznolikost, morsku floru i faunu, zaštićena područja Parka prirode Lastovsko otočje i Nacionalnog parka Mljet, kao i na turizam, ribarstvo, nautički turizam DNŽ.

 

 

 

Činjenica što se od dodijeljenih deset dozvola za istraživanje i eksploataciju ugljikovodika na Jadranu, šest odnosi na istražne prostore koji se nalaze na području DNŽ, povećava bojazan cjelokupne javnosti Dubrovačko-neretvanske županije od velikog rizika koji predstavljaju Okvirnim planom i programom planirane aktivnosti za cjelokupno gospodarstvo DNŽ te u konačnici za kvalitetu života i zdravlje ljudi.

 

 

 

Obzirom na navedeno, tražimo provedbu dodatnog javnog izlaganja Strateške studije u Dubrovniku, kako bi se omogućilo kvalitetno sudjelovanje javnosti, kao jednog od bitnih načela zaštite okoliša, koje je polazište za donošenje kvalitetnih odluka.- naveo je  župan Dobroslavić u pismu Vrdoljaku.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja