Četvrtak, 4. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Seminar o LAG-ovima kao nositeljima ruralnih zajednica

09.11.2013.


Seminar pod nazivom „LAG-ovi kao nositelji razvoja ruralnih zajednica“ održan je u  partnerstvu UNDP-ja (United Nations Development Programme) i  Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva od 7.-8. studenoga 2013. godine u IMPACT-Europskom centru za međusektorsku suradnju  u Zadru.

Seminar je okupio sve predstavnike LAG-ova koji su prošli na natječaju i one koji su aplicirali u listopadu 2013. godine na natječaju Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u okviru provedbe Mjere 202 IPARD-a.

Na seminaru je sudjelovala i predsjednica našeg LAG-a 2 za općine Konavle i Župa dubrovačka, gospođa Perica Buić Jakobušić.

Cilj je bio pružiti što više informacija o mogućnostima pokretanja i financiranja aktivnosti za provedbu lokalnih razvojnih strategija, načinima aktiviranja članova LAG-a te primjerima dobrog upravljanja udrugama.

Predstavnik Ministarstva poljoprivrede, gospodin Ivan Ciprijan, te predstavnica Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, gospođica Ana Gadže govorili su o tome kako državne institucije vide ulogu LAG-ova u provedbi politika ruralnog i regionalnog razvoja u Hrvatskoj.

U programu seminara aktivno su sudjelovali Lidija Pavić-Rogošić (ODRAZ/HMRR), Jadranka Pelikan (Pelikan Consult d.o.o.), Renata Šeparić (Logička matrica d.o.o.), Bojana Markotić Krstinić (LEADER Mreža Hrvatske), Sandra Magdalenić (ACT Conto).

Sudionici su dobili i praktične informacije o financijskom poslovanju udruga, čuli primjere iz prakse koje su prezentirali gospodin Milan Medić, LAG Vallis Collapis i gospodin Ivan Čupić, LAG Laura. 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja