Srijeda, 8. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Uspostava video nadzora za zaštitu od požara

16.01.2015.


Lokacije za postavljanje triju kamera za video nadziranje te panela za izračun indeksa ugroženosti od požara na području Dubrovačko-neretvanske županije – bile su temama razgovora na sastanku članova projektnog tima projekta HOLISTIC i predstavnika Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje iz Splita.

 

 

 

FESB iz Splita u realizaciji projektnih aktivnosti sudjeluje preko stručnjaka za primjenu IT tehnologija u prevenciji požara otvorenog prostora.

 

 

 

Razgovaralo se također o potencijalnim lokacijama za njihovo postavljanje uzimajući u obzir geografske karakteristike područja DNŽ te izrazito veliki rizik od požara tijekom ljetnih mjeseci.

 

 

Na sastanku je sudjelovao zapovjednik Vatrogasne zajednice DNŽ Stjepan Simović te predstavnici Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Dubrovačko-neretvanske županije.

 

 

 

Projekt HOLISTIC okuplja dvadesetak projektnih partnera iz Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Grčke, Albanije i Hrvatske, ukupno je vrijedan preko 9 milijuna eura, a sufinancira se sredstvima Europske unije putem programa prekogranične suradnje IPA ADRIATIC. Za provođenje projektnih aktivnosti Dubrovačko-neretvanskoj županiji namijenjeno je oko 400 tisuća eura, a osim unaprjeđenja zaštite od požara dio projekta usmjeren je i na zaštitu od potresa.

 

 

 

U suradnji sa Seizmološkom službom Republike Hrvatske obavit će se mjerenja seizmičke aktivnosti zgrada od strateškog interesa te zajedno s ostalim projektnim partnerima izraditi preporuke za donošenje propisa iz područja prostornog planiranja i gradnje što će biti objedinjeno u takozvanoj Zelenoj knjizi te dostavljeno Europskoj komisiji.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja