Nedjelja, 27. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Župan Dobroslavić na skupštini Jadransko-jonske euroregije

15.01.2015.


Župan Nikola Dobroslavić, u svojstvu potpredsjednika, sudjelovao je u Rimu na Skupštini Jadransko – jonske euroregije na kojoj se raspravljalo o provedbi Strategije Europske unije za Jadransko – jonsku makroregiju. 

 

 

 

Na skupštini je jednoglasno donesena posebna Zajednička izjava kojom se od ministara vanjskih poslova osam zemalja sudionica Strategije traži uključenje dva predstavnika Jadransko- jonske euroregije (predsjednika  i potpredsjednika) u Upravljačko tijelo Strategije, koje se treba uspostaviti. Time bi se osiguralo kvalitetno uključivanje članica Jadransko – jonske euroregije u provedbu Strategije.

 

 

 

Na skupštini je istaknuto da je Jadransko - jonska euroregija puno pridonijela donošenju Strategije, posebno kroz svoje sektorske radne skupine koje su dale brojne korisne prijedloge u postupku rasprava o prijedlogu Strategije.

 

 

 

Također, naglašena je važnost regionalne i lokalne samouprave u formiranju politika određenog područja, kao i činjenica da bi kroz predstavnike JJ euroregije u provođenju Strategije bile zastupljene i regije, odnosno lokalna samouprava, zemalja koje tek trebaju pristupiti EU, što po dosadašnjem prijedlogu nije slučaj.

 

 

 

Na sjednici je razmatrano financijsko stanje JJ euroregije, utvrđena članarina za ovu godinu te razmatrane ponude članica glede održavanja sastanaka radnih skupina, Izvršnog odbora i Skupštine u ovoj godini.

 

 

 

Župan Dobroslavić ponudio je domaćinstvo u Dubrovniku slijedeće Glavne skupštine koja će se održati potkraj godine, što je jednoglasno prihvaćeno.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja