Subota, 19. listopada 2019.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Županijska uprava za ceste utrošila 27,7 milijuna kuna - Mljekara - Mandaljena bitniji projekt

15.01.2015.


Ravnatelj Županijske uprave za ceste Nikša Konjevod izvijestio je župana Nikolu Dobroslavića o realizaciji 27,7 milijun kuna vrijednih projekata na redovnom i izvanrednom održavanju županijskih i lokalnih cesta u 2014. godini.

 

 

- Kao i svih prethodnih godina Županijska uprava za ceste prilikom održavanja cesta vodila se isključivo idejom o ravnomjernim ulaganjima na području cijele Dubrovačko-neretvanske županije. Projekti koje smo odradili to i potvrđuju i vjerujem da su svi stanovnici DNŽ zadovoljni jer smo u okviru odobrenih nam sredstava uspjeli unaprijediti sve dijelove Županije u smislu cestovne infrastrukture- kazao je Konjevod.

 

 

Konjevod je županu najprije izložio projekte redovnog održavanja županijskih i lokalnih cesta u što je ŽUC uložio 17,2 milijuna kuna. Među projektima je istaknuo sanacije kolnika na dionicama Raba-Trn, Potirna-Tri Luke, Oštrikovac-Visočani, Grščica-Prižba, Popovići-Radovčići, Blato-Kozarica, Ston-Hodilje, Mandaljena-Mljekara te sanacije kolnika u Babini, Uskoplju, Otrić Seocima, Dubi konavoskoj, Kominu, Donjoj Vrućici te asfaltiranje kolnika u ulici Petra Krešimira u Metkoviću.

 

 

 

Kod izvanrednog održavanja, u što je uloženo 8,9 milijuna kuna, Konjevod je istaknuo projekt rekonstrukcije spoja na magistralu u Rogotinu (2,1 milijun kuna) te rekonstrukcija raskrižja na ulazu u Korčulu (1,7 milijuna kuna).

 

 

Također, Konjevod je naglasio da je u izradu projekata, studija i stručnog nadzora nad izvođenjem radova ŽUC je uložio dodatnih 1,6 milijuna kuna.

Najčitanije (7 dana)

Promotivni film Dubrovnik Riviera osvojio tri nove nagrade na Zagreb Tourfilm Festivalu
Javno snimanje emisije Lijepom našom u Župi dubrovačkoj
Najpoznatiji astrolog na svijetu: Dan rođenja otkriva kakvo breme nosite


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja