Četvrtak, 25. travnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Konavle:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Konavle info    |   Konavoski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Konavle / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Konavle dobile proračuna od 65,98 milijuna kuna

16.12.2014.


Vijećnici Općine Konavle većinom glasova prihvatili su prijedlog Proračuna Općine Konavle za 2015. godinu koji je planiran u iznosu od 65,98 milijuna kuna. Prethodno je prihvaćen i rebalans proračuna Općine Konavle za ovu godinu, a u konačnici on iznosi 89,44 milijuna kuna. 

 

 

 



- Socijalna iznosit će 2,7 milijuna kuna, sufinanciranje laboratorijskih usluga, specijalističke ambulante, fizijatrije, kardiologije, hitne pomoći ostaje na istom nivou od oko milijun kuna. Smanjuje se iznos za udruge sa 100 na 20 tisuća kuna. – kazao je uvodno prije glasanja na sjednici, obrazlažući stavke proračuna za 2015. godinu, pročelnik za financije Mato Pušić.
On je istaknuo prethodno kako Općina Konavle nije planira izdvajanja za sport, ali ni za kulturu osim financiranja institucija.

 

 

 

- Značajni rashod iznosit će sufinanciranje početka rada doma umirovljenika s oko 4 milijuna kuna nasuprot oko milijun kuna prihoda koji se očekuju. Sufinanciranje Libertasa u 2015. iznosit će 1,2 milijuna kuna, ove godine je bilo milijun kuna. – kazao je Pušić.

 

 

 

- Redovna djelatnost vatrogasne postrojbe ostaje na nivou iz prošlih godina, u planu za 2016. i 2017. je izgradnja vatrogasnog doma, ali ne iz vlastitih sredstava, jer to nismo u mogućnosti, nego iz fondova. U komunalnim uslugama u dijelu koji se odnosi na održavanje čistoće i zelenila planira se manje milijun i pol kuna, za održavanje nerazvrstanih cesta izvdojit će se oko milijun i pol, a za održavanje javne rasvjete značajno je smanjenje. Uglavnom kod komunalnih usluga iznos se smanjuje s 14 na 9 milijuna kuna. – rekao je Pušić.

 

 

 

- Kod izgradnje objekata najznačajnija stavka je kanalizacijski sustav Zvekovica koji će se financirati iz IPARD programa, ali prolazi kroz proračun i za to smo osigurali 4,1 milijun kuna kreditnih sredstava. Planiran je početak izgradnje tržnice u Cavtatu zajedno s općinskim uredima, s 2 milijuna kuna u 2015. te 6 milijuna kuna u 2016. godini. – kazao je Pušić.

 

 

 

 

Vijećnike je zanimalo zbog čega nema izdvajanja za sport. Načelnik Luka Korda kazao je kako ni ove godine nije bilo izdvajanja za sport, jer Općina to nije mogla priuštiti, ali da niti jedna od klubova nije prestao s djelovanjem, te da je sve u sportu funkcioniralo uz nešto više volonterskog rada.

 

 

 

Pročelnica za društvene djelatnosti Lucija Arbulić istaknula je i kako klubovi nisu ispunili uvjete, odnosno nisu predali urednu dokumentaciju i financijska izvješća. Napomenula je kako je od četrdeset klubova to učinio samo jedan.

 

 

 

Nakon izglasavanja proračuna u nastavku sjednice najznačajnija točka dnevnog reda odnosila se na Urbanistički plan uređen ja Zračne luke Čilipi koji je i izglasan.

Najčitanije (7 dana)

Panika u SUB-u, kupci zamoljeni da izađu
Što arheolog Perkić kaže o vrijednim pelješkim nalazima
FOTOGALERIJA: Oldtimer Rally po Pelješcu


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja