Utorak, 2. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Hoće li ruski tajkun graditi ekskluzivni resort u Kuparima

12.12.2014.


Sergej Gljadelkin, 43-godišnji ruski poslovni čovjek, koji je prije sedam mjeseci postao većinski vlasnik Instituta IGH, jako je zainteresiran za ulaganje u kompleks Kupara, donosi jutarnji.hr.

 

 

 

 

 

Kako navode u Jutarnjem,  Gljadelkin razmatra projekt turističkog resorta Kupari. Preko svoje tvrtke Avenue Holdings, registrirane u Austriji, daje ponudu na natječaju. Prema dostupnim informacijama, smatra kako je kompleks Kupari idealan za gradnju ekskluzivnog resorta u kategoriji 5+.

 

 

 

 

Prema pisanju Jutarnjeg, on se za kupnju IGH zainteresirao kada je saznao za projekt Radeljković koji je ta tvrtka pokrenula u Dubrovniku. Riječ je o gradnji luksuznog stambeno-poslovnog kompleksa na 48.000 četvornih metara. No, nije samo ušao u projekt u Dubrovniku, već je odlučio postati većinski vlasnik cijelog IGH, koji je tada bio u velikim problemima i u predstečajnoj nagodbi.

 

 

 

 

O Gljadelkinu se kod nas zna vrlo malo. U Hrvatsku je došao prije deset godina i ubrzo dobio državljanstvo. Stigao je kad je imao 33 godine i već je tada u ruskim građevinskim vodama slovio kao poznati poslovni čovjek. U taj je posao, naime, krenuo u dobi od 23 godine i fokusirao se na razvoj, vođenje i gradnju investicijskih projekata. Danas se može podičiti s dva milijuna četvornih metara sagrađenih rezidencijalnih i poslovnih objekata.

 

 

 

 

 

Gljadelkinovi suradnici tvrde kako je njegova procjena bila da se radi o tvrtki s visokokvalificiranim i stručnim kadrom u smislu projektiranja, nadzora, gradnje i vođenja građevinskih projekata, koja ima veliki potencijal i mogućnost za širenje djelatnosti te prisutnost na inozemnim tržištima.

 

 

 

 

Postavši većinski vlasnik u IGH, Gljadelkin se ne zaustavlja. Uz tvrtku za projektiranje i nadzor, u svom hrvatskom portfelju želi imati i građevinsku tvrtku. Na taj način može klijentima ponuditi cjelokupni asortiman usluga - od projektiranja do građenja. To je ono što je svih ovih godina nedostajalo Institutu IGH. Gljadelkin je ponovno pronašao tvrtku kojoj je prijetio stečaj. Hidroelektra niskogradnja praktički je na koljenima. Ono što je, uz radnike, najvrednije u toj tvrtki jesu njezine reference. Hidroelektra ima sve potrebne reference za gradnju objekata u cestogradnji, za gradnju plinovoda, stambenih zgrada, hidroelektrana, nuklearnih elektrana, vodovoda i slično.

 

 

 

 

 

Nekoliko mjeseci nakon dolaska u Hrvatsku kupio je tvrtku Titan građenje. Osnovna djelatnost tvrtke je investiranje i projektni menadžment u sektoru graditeljstva i turizma. Posebni naglasak dan je na jadransku obalu i područje Zagreba. Prema podacima s internetske stranice tvrtke, u vrijeme Gljedelkinova vođenja tvrtke, Titan građenje je završilo gradnju stambeno-poslovnog prostora u zapadnom dijelu Zagreba. Titan građenje 2011. prodao je Grigoriju Edelu, Konstantinu Edelu i Olegu Sološčanskom.

 

 

 

 

 

Prema neslužbenim informacijama, Gljadelkin planira kupiti 75 posto Hidroelektre. S IGH i Hidroelektrom Gljadelkin bi mogao postati jedan od jačih igrača na hrvatskom građevinskom tržištu, na kojem je glavni austrijski Strabag, a od domaćih tvrtki najjači je Viadukt.

O privatnom životu Sergeja Gljadelkina vrlo je malo informacija. U Hrvatsku je stigao sa suprugom Evgenijom Krukovom, poznatom kazališnom i filmskom glumicom, te djecom. Okušala se na studiju arhitekture, a bila je i model za Playboy. U Rusiji ih smatraju celebrity parom. Iako su mu tek 43 godine, Gljadelkin je već djed.

 

 

 

 

U Hrvatskoj mu je i jahta kojom obilaze jadransku obalu. Njegovi suradnici govore da se pri prvom dolasku u Hrvatsku oduševio prirodnim ljepotama i klimatskim uvjetima. Tvrde da se obitelj Gljadelkin u Hrvatskoj osjeća vrlo ugodno. Usto, Gljadelkin je naučio i hrvatski jezik.

 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja