Nedjelja, 27. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Župan Odboru regija EU predložio deklaraciju o “slučaju Šešelj”

03.12.2014.


Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, član Odbora regija Europske unije, uputio je Odboru inicijativu za donošenje Deklaracije o slučaju Šešelj i Republici Srbiji, a povodom najnovijih događanja u Srbiji.

 

 

 

Inicijativa je podržana na klubu Europske pučke stranke, a podupiru je i drugi članovi hrvatskog izaslanstva u Odboru regija. Prijedlog Deklaracije je u u postupku usuglašavanja na ostalim stranačkim klubovima  te se vjeruje  da će se Deklaracija i prihvatiti.

 

 

 

U prijedlogu teksta  Deklaraciji osuđuje se ponašanje i izjave Haaškog optuženika Šešelja u njegovim istupima nakon puštanja na privremenu slobodu od strane Međunarodnog kaznenog suda u Haagu. Deklaracija također poziva vlasti Republike Srbije da reagiraju na taj govor mržnje I teritorijalne pretenzije i ograde se od njih. Također, podsjeća se na teška stradanja koja su pretrpjele hrvatske regije, gradovi i općine te ističe da ovakvi incidenti podrivaju europski putu Srbije koji Odbor regija inače podržava.

 

 

 

Inače, Odbor regija je politička skupština izabranih regionalnih ili lokalnih predstavnika iz svih 28 država članica, a trenutno ima 353 člana. Europska komisija se kod donošenja propisa koji  se tiču lokalne i regionalne vlasti mora savjetovati sa Odborom regija.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja