Subota, 30. svibnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Premijer Milanović obišao novu trasformatorsku stanicu u Platu

28.11.2014.


Predsjednik Vlade RH Milanović obišao je novoizgrađenu Transformatorsku stanicu Plat kod Dubrovnika, objekt vrijedan 50 milijuna eura.

 

 

 „Ovo je jako važan objekt, vrijedan 50 milijuna eura, na samom jugu Hrvatske koji je dalek i koji je jako važan iz niza emocionalnih razloga“, izjavio je predsjednik Vlade naglasivši  da je sve ovdje skuplje graditi. 
 

 

 

„Ovo će osigurati puno bolju opskrbu Dubrovnika električnom energijom, neće više biti iskakanja opskrbe. Radi se o jednom vrhunskom objektu, po najvišim kriterijima, s dosta hrvatske tehnologije. Dakle, ima nešto njemačke i puno hrvatske, našeg znanja i naše pameti. I to je ono što promoviramo po svijetu gdje god idemo i gdje god to ima smisla raditi“, dodao je premijer.
 

 

 

Na novinarski upit o prvoj procjeni pada BDP-a i u trećem tromjesečju, predsjednik Vlade Milanović je odgovorio: Sljedeće godine očekujemo rast, očekuje ga i Europska komisija, izvoz raste, doprinos tome je i ovdašnja industrija, turizam, što nije klasičan robni izvoz, nego usluge. Da bismo imali gospodarski rast nedostaju nam investicije poput ove, a sljedeće godine će ih biti više. Na kraju dolazi osobna potrošnja, ne možete ljude natjerati da troše dok su nesigurni, naprosto psihološki nisu sigurni da će biti bolje, ali ovaj optimizam mi daje podatak da nam izvoz roba, pa i proizvoda koji su ugrađeni u ovakve objekte, a to su stvari koje Hrvatska izvozi i to je ono što, mimo turizma i onog što ovdje prodajemo, doprinosi rastu hrvatskog izvoza,  a to je natjecanje na europskom tržištu gdje nema državnih potpora. Dakle, koliko si dobar, toliko se prodaš i to ohrabruje, to je jako dobro i više nije samo turizam", zaključio je premijer. 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja