Petak, 5. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Pevec dolazi u Čibaču

26.11.2014.


Trgovački lanac Pevec uzima u najam od Agrokora čak šest maloprodajnih centara, a među njima je i župski Getro u Čibači. Riječ je o prvih sedam od ukupno 96 trgovina iz zajedničke prodajne mreže Konzuma i Mercatora koje je Agrokor u procesu preuzimanja Mercatora zbog koncentracije morao ponuditi na prodaju ili u zakup, donosi Jutarnji list.

 

 

 

Cijeli proces spajanja prati Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN), koja je prihvatila Inicijalno izvješće konzultantske kuće PricewaterhouseCoopers, koja je povjerenik za praćenje koncentracije Agrokora i Mercatora. Prema izvješću podnesenom AZTN-u, Agrokor je poduzeo sve radnje potrebne za dezinvestiranje dijela poslovanja unaprijed poznatom kupcu ili zakupoprimcu, kao i za dezinvestiranje dijela poslovanja (96 prodavaonica) koji je morao ponuditi na prodaju ili davanje u zakup u roku tri dana od početnog dana koncentracije.

 

 

 

Prema izvješću povjerenika, Agrokor ima unaprijed poznatog kupca za sedam maloprodajnih mjesta, a za prodaju ili davanje u zakup preostalih prodajnih mjesta zaprimio je obvezujuće ponude za kupnju 65 dućana. AZTN je dao suglasnost da Agrokor bez odgode pristupi realizaciji prodaje trgovina unaprijed poznatom kupcu te da pristupi izboru ponuditelja koji su poslali obvezujuće ponude. Nakon što realizira prodaju, Agrokor o tome mora izvijestiti povjerenika i dostaviti mu svu relevantnu dokumentaciju.

 

 

U Pevecu su za Jutarnji list potvrdili da od Agrokora preuzimaju šest maloprodajnih centara: dva u Zagrebu te po jedan u Varaždinu, Rijeci, Karlovcu i Dubrovniku. Ukupna maloprodajna mreža nekadašnjeg posrnulog trgovca tako bi se od iduće godine trebala povećati sa 14 na čak 18 trgovina jer će se na dvije lokacije, ustvari, odraditi samo zamjena pa će Pevec ući u kvalitetetniji centar i zatvoriti stari.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja