Subota, 4. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Međunarodni simpozij o budućnosti UNESCO-ve baštine

11.11.2014.


Zamjenica župana Marija Vučković sudjelovala je na Međunarodnom simpoziju „Budućnost povijesnog urbanog krajolika Grada Dubrovnika, dobra svjetske baštine (UNESCO) – nove metodologije urbane konzervacije u kontekstu upravljanja prostornim razvojem“, priopćeno je iz Tajništva Županije.

 

 

 

Ovaj simpozij dio je kampanje „Dani krajolika“ i izložbe Željka Šoletića „Krajolik – pozornica života“,a u sklopu europskog prekograničnog projekta „Baština-pokretač razvoja“, u organizaciji Zavoda za prostorno uređenje Dubrovačko-neretvanske županije. Zaštita i upravljanje kulturnim i prirodnim vrijednostima je glavna tema projekta “Baština - pokretač razvoja”, a njegov specifični cilj je razviti nove metodologije za valorizaciju i očuvanje, te upravljanje kulturnim i prirodnim krajolikom.

 

 


Na simpoziju je promovirana i “Procjena utjecaja na baštinu za dobra svjetske baštine” HIA (ICOMOS) - nova metodologija koja je u skladu s Operativnim smjernicama Svjetske kulturne konvencije UNESCO-a, a učinkovit je alat za procjenu utjecaja potencijalnog razvoja na iznimnu univerzalnu vrijednost (OUV) promatranog spomenika svjetske baštine.
 

 

 

Naime, u sklopu četvrte studije u izradi je i  Heritage Impact Assessment for Dubrovnik odnosno procjena utjecaja planiranih zahvata na Dubrovnik kao znamenitosti svjetske baštine.
 

 

 

Izložba fotografija autora Željka Šoletića “Krajolik - pozornica života” predstavila je dvije panorame područja Dubrovnika: područje Rijeke dubrovačke koja daje pogled na sjevernu padinu Srđa, te panoramsku fotografiju južnih padina Srđa. Naime, to su dvije najveće ikad napravljene fotografije u Hrvatskoj pa tako i u Dubrovniku.

 

 

 

Zaključci i preporuke studija izrađenih i prezentiranih na ovom skupu uz već prezentirane bit će objedinjene i prezentirane na Završnoj konferenciji Projekta koja će se održati u veljači 2015. godine.

 

Najčitanije (7 dana)

Mladić iz Župe ima koronu
KAKVOĆA MORA: Srebreno tek zadovoljilo uvjete
KORONA: Nema novih slučajeva, 162 osobe u samoizolaciji


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja