Srijeda, 8. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županijski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

Edukacija u projektu „Centar za promatranje ptica Nijemci“

05.11.2014.


Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Dubrovačko-neretvanske županije i Društvo „Brkata sjenica“ iz Metkovića, u sklopu svog studijskog putovanja, na području Delte Neretve 04. studenog 2014. boravili su na studijskom putovanju s predstavnicima Općine Nijemci, Turističke zajednice Nijemci i Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Vukovarsko-srijemske županije.

 

 

Ovo putovanje jedno je od predviđenih aktivnosti projekta „Centar za promatranje ptica Nijemci“ s ciljem razvoja turizma orijentiranog razvoju malog i srednjeg poduzetništva čiji je nositelj Općina Nijemci.

 

 

Djelatnice Javne ustanove, u suradnji s  Barišom Ilićem, voditeljem Ornitološke postaje Metković Hrvatskog ornitološkog društva i predsjednikom društva „Brkata sjenica“, održale su tijekom studijskog posjeta, stručno vodstvo koje se sastojalo od edukativnog i terenskog dijela. Tijekom edukativnog dijela predstavnici institucija iz Vukovarsko-srijemske županije imali su prilike upoznati se pobliže sa zaštitom prirode Delte Neretve, Natura 2000 područjem, projektima i aktivnostima koje se provode na spomenutom području.

 

 

Terenski dio putovanja obuhvatio je posjet lokaciji prstenovanja ptica kao i samu demonstraciju postupka prstenovanja ptica, pod stručnim vodstvom Bariše Ilića i obilazak posebnih rezervata: Delta Neretve – jugoistočni dio, Pod Gredom i Prud te Natura 2000 područja Delte Neretve.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja