Subota, 8. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Vijeće Igara: Obuljen i Medo protiv preseljenja Igara izvan zidina, na sastanku nitko iz Grada

04.11.2014.


Zamjenik župana Davorko Obuljen na sjednici Vijeća Dubrovačkih ljetnih igara u Zagrebu  izrazio je protivljenje najavama da će se program Igara preseliti iz prostora unutar gradskih zidina u Lazarete.

 

 

 

Nakon uvodnih izlaganje o programskom i financijskom izvješću koje su iznijeli bivši intendant igara Krešimir Dolenčić i ravnateljica Ivana Medo otvorila se rasprava o problemima s kojima se suočavaju Igre unutar povijesne jezgre Grada Dubrovnika, uslijed buke koja se stvara od okolnih ugostiteljskih objekata za vrijeme odražavanja predstava i koncerata. Rasprava je došla i do točke u kojoj su prisutni doveli u pitanje samo odražavanje Igara unutar povijesne jezgre.

 

 

 

Na opasku kako odražavanje igara nije više moguće na području Grada, zamjenik župana  Obuljen tome se usprotivio te je  u svom izlaganju naglasio kako se igre već 65 godina održavanju u istim uvjetima, ali da se nikada nije ograničavala umjetnička sloboda kreatora programa Igara. Nadalje, Obuljen je podsjetio da su se predstave održavale i izvan gradske jezgre, ali da se većinski dio programa uvijek održavao unutar zidina. Stoga je naglasio da Igre tom prostoru pripadaju i da tu moraju i ostati.

 

 

 

S izlaganjem zamjenika župana Obuljena se složila i ravnateljica Igara Ivana Medo koja je naglasila da unatoč svim problemima s kojima se Igre suočavaju većinski dio programa treba održavati na području povijesne jezgre. Ravnateljica Medo je rekla je da se već i ove godine uspio riješiti veliki dio problema u suradnji sa Komunalnim odjelom Grada Dubrovnika, ali i dodala da je potreban konstruktivni sastanak sa predstavnicima Grada kako bi se pronašlo trajno rješenje za nesmetano održavanje DLJI.  

 

 

 

Zamjenik ministrice kulture Berislav Šipuš izrazio je žaljenje da nitko iz Grada Dubrovnika nije došao na sjednicu, zamolio v.d. intendanta Mladena Tarbuka i njegovu pomoćnicu Mani Gotovac da u najskorije vrijeme izrade prijedlog dnevnog reda sastanak s predstavnicima Grada Dubrovnika te izrazio nadu će se ovaj put iz Grada odazvati pozivu.

 

 

 

I ostali su sudionici sastanka izrazili čuđenje činjenicom da unatoč važnosti teme nitko iz Grada Dubrovnika nije sudjelovao na sastanku.

 


Goran Cvjetinović

Najčitanije (7 dana)

U Župi korištena lažna novčanica od 1000 kuna
U DNŽ 41 posto noćenja i 50 posto turista u odnosu na isto razdoblje prošle godine
Župan uputio čestitku povodom 25. obljetnice VRO Oluja


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja