Nedjelja, 27. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Dubrovački dragovoljci HRM predsjedniku Josipoviću: Ustrajte u obrani institucija države

03.11.2014.


Predsjednik Republike Ivo Josipović u ponedjeljak je odlikovao pripadnike Udruge dragovoljaca Hrvatske ratne mornarice Dubrovnik za zasluge tijekom Domovinskog rata, a predsjednik Udruge Želimir Čizmić u zahvali se osvrnuo na prosvjed branitelja i pozvao predsjednika da ustraje u obrani institucija države.

 

 

 

 

Ma koliko bili nečim nezadovoljni i osjećali se uskraćeni, trebamo vjerovati u pravedne ishode i da će sve doći na svoje mjesto, kazao je Čizmić te naglasio kako današnja dodjela odlikovanja pokazuje da, unatoč čestim komunikacijskim i drugim šumovima, institucije sustava znaju sebe nadograđivati, ispravljati i pozitivno uzvraćati onima koji su ih u najtežim vremenima stvarali i branili.

 

 

 

 

"To je posebno važno naglasiti ovih dana kada vidimo da neki od naših kolega, među kojima je zasigurno mnogo razočaranih s razlogom, ne žele ili ne mogu prepoznati snagu institucija društva i države za koju su toliko puno dali. Ne želimo vjerovati da se radi o nečem drugom doli o čistoj dezinformiranosti", rekao je.

 

 

 

 

Zahvalio je Josipoviću što je u protekih pet godina uvijek znao pronaći način kako smiriti krizne situacije te "s puno takta i odmjerenosti stvari vratiti u kolosijek regularnosti" i zamolio ga da ni ovom prilikom "ne ustukne u obrani institucija sustava".

 

 

 

"Jer, ako se jednom ustukne, ako se napravi iznimku, ako se svakom nezadovoljniku ili razočaranoj grupi bude išlo na noge, institucije će postati smiješne i suvišne, a s njima i država za koju se toliko propatilo i žrtvovalo. Snovi iz Domovinskog rata o državi i društvu u kojima ćemo se svi bez obzira na ideološke, vjerske, etničke i ine različitosti osjećati ugodno ravnopravno i zaštićeno nasukat će se na hridi voluntarizma i manipulacije, nošeni valovima egocentričnosti, umišljenosti, vlastohleplja ili najprizemnijih kalkulacija", ustvrdio je.

 

 

 

Poručio je Josipoviću da je to njegova dužnost i obveza jer je institucija predsjednika Republike Hrvatske "ono najvažnije ustavno sidro i jamstvo". "Na nama je da Vas na to podsjećamo i podupiremo", naglasio je Čizmić.

 

 

 

Dubrovački Mješoviti odred mornaričkog desantnog pješaštva ustrojen je 1. studenoga 1991. godine i sudjelovao je u obrani Dubrovnika, Elafita, u oslobađanju Župe dubrovačke, Dubrovačkog primorja, Konavala i zaleđa. Kroz odred je prošlo 1100 pripadnika, a njih četrnaest poginulo je u obrani Hrvatske.

 

 

 

 

Odavši priznanje na časnom i ponosnom ratnom putu pripadnika odreda i njihovom velikom doprinosu slobodi i demokraciji, Josipović je kazao kako je sada vrijeme da se okrenemo budućnosti. "U ratu smo pokazali da budućnost nije nešto što se samo čeka, nego se na nju i utječe. Moramo pomoći koliko možemo da ova naša jedina domovina krene putem prosperiteta i uspjeha", rekao je.

 

To nije samo zadaća branitelja, politike, nego i svih građana od kojih se mnogi, nažalost, suočavaju s mnogim ozbiljnim problemima, a najveći je nezaposlenost, naročito mladih, kazao je.

 

"I to danas treba biti motor svih političkih aktivnosti. Ne treba se prepustiti okolnostima nego se svatko mora zapitati: 'Kako mogu pomoći da se živi bolje i sretnije?'", naglasio je Josipović.

 

 

Redom hrvatskog trolista odlikovani su Želimir Čizmić, Željko Filičić, Vlaho Lonza i Goran Štampalija, a Spomenicom domovinske zahvalnosti Dražen Belohradski, Tonči Drašković, Miho Duper, Petar Srijemski i Fabijan Vukić.

 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja