Subota, 8. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Župan od ministrice vanjskih poslova zatražio pomoć oko zaštite logoraša iz Morinja i Kumbora

20.10.2014.


Župan Nikola Dobroslavić nakon sastanka s predstavnicima udruge logoraša Morinja i Kumbora od ministrice vanjskih poslova Vesne Pusić zatražio je pomoć oko zaštite logoraša koji radi privatne tužbe, kojom traže naknadu štete zbog proživljenih strahota, moraju putovati u Podgoricu.

 

 

 

 

Pismo prenosimo u cijelosti:


 

„Poštovana gđo Pusić,

 

Obratili su mi se za pomoć bivši logoraši, žrtve stradanja u logorima Morinj i Kumbor u Crnoj Gori, koji svoja prava traže tužbom za naknadu štete pred Osnovnim sudom  u Podgorici, a koji postupak se upravo odvija ovih dana.

 

 

 

Oni, njih ukupno 180, se tuže da imaju problem odlaska na ročišta, jer nemaju nikakvu pratnju niti zaštitu, a neki se toliko boje da odlučuju ne ići na rasprave.  To je razumljivo s obzirom na ono što su tijekom boravka u logorima doživjeli, a zabrinjavaju ih i navodi da je protiv nekih od njih pokrenut nekakav postupak od strane Crne Gore.

 

 

 

Sve to pada im još teže zbog činjenice da su oni kao svjedoci u postupku protiv četvorice okrivljenika za zlostavljanje logoraša već odlazili na Viši sud u Podgorici, pri čemu su imali pratnju od strane crnogorske policije.

 

 

 

Oni su, dakako, svjesni da se ovdje radi o privatnoj tužbi, međutim smatraju da imaju moralno pravo dobiti neku vrstu zaštite u odlasku na sud i povratku.

 

 

 

Mi, također, shvaćamo razliku između prijašnjeg sudskog postupka i sadašnjeg, no smatramo da bi bilo pošteno pomoći im da se osjećaju sigurno u susjednoj državi. Na sastanku smo zaključili da bi na primjer pratnja jednog policajca tijekom njihova prijevoza u Podgoricu i natrag značila puno. O cijelom problemu zna dovoljno djelatnik vašeg Ministarstva gosp. Željko Kuprešak.

 

 

 

Molimo da pomognete riješiti ovaj problem, bilo uz pomoć policije susjedne države ili na neki drugi odgovarajući način. Smatramo da ovi stradalnici u logorima to zaslužuju.“

 

Najčitanije (7 dana)

U Župi korištena lažna novčanica od 1000 kuna
U DNŽ 41 posto noćenja i 50 posto turista u odnosu na isto razdoblje prošle godine
Župan uputio čestitku povodom 25. obljetnice VRO Oluja


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja