Utorak, 7. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Radionica za provedbu Strateška procjena utjecaja na okoliš i izložba fotrografija 'Storm Chasers'

20.10.2014.


Kako će budući planovi i programi utjecati na okoliš pitanje je na koje bi odgovor trebala dati Strateška procjena utjecaja na okoliš, a čija je provedba propisana Zakonom o zaštiti okoliša i odnosi se na sve strategije, planove i programe koje donose županije, gradovi i općine. Regionalna razvojna agencija DUNEA, u sklopu projekta SPEEDY, organizirala je danas radionicu za jačanje kapaciteta za njezinu provedbu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Predavači su bili djelatnici Ministarstva i firme Dvokut ECRO, a bila je namijenjena djelatnicima javne uprave.

 

 

 

Polaznici su se upoznali sa svim koracima provedbe postupka Strateške procjene i dobili preporuke od strane Ministarstva zaštite okoliša i prirode. Razviti i primjenjivati učinkovite procjene utjecaja na okoliš u Jadranskom prostoru te stvoriti tehnološku platformu za pravilnu primjenu europske direktive za procjenu utjecaja na okoliš ciljevi su projekta SPEEDY, kojeg u Dubrovačko-neretvanskoj županiji provodi Regionalna razvojna agencija DUNEA.

 

 

 

DUNEA je partner i na projektu BAŠTINA, kojeg u našoj županiji provodi Zavod za prostorno uređenje Dubrovačko-neretvanske županije, a u organizaciji ova dva projekta i u sklopu današnjeg događanja, u auli Sveučilišnog kampusa otvorena je izložba fotografija Dubrovnika u dramatičnoj atmosferi vremenskih neprilika. Storm Chasers – lovci na oluje – skupina je dubrovačkih autora, koja se bavi meteo-fotografijom i na taj način predočavaju drukčiji krajolik Grada što doprinosi razvijanju svijesti o njegovoj vrijednosti i važnosti očuvanja za buduće generacije.

 

 

 

Kad se čuju gromovi, nastupe bljeksovi i munje, a oblaci skroje svoje kulise oni svojim kamerama bilježe nestvarne dramatične slike otvarajući gotovo arkadijske prizore. Oni nam vraćaju nadu da je ljepota vječna i da joj se samo treba prepustiti. Kad ih ne bi bilo, "lovce na oluje" trebalo bi ih izmisliti i zato je naša sreća da ova ustrajna mlada postrojba ne posustaje – kazala je u prigodi otvorenja izložbe direktorica Zavoda Marina Oreb. Izložbu je otvorila pročelnica za kulturu DNŽ Marijeta Hladilo koja je istaknula kako Županija posvećuje veliku pažnju ovakvim projektima koji njeguju kulturnu i prirodnu baštinu. Čestitala je i zahvalila autorima na nezaboravnom doživljaju. Izložba će se na Kampusu moći pogledati do 30. listopada, a potom do 6. studenog u Multimedijalnom centru Visia.

 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja