Utorak, 2. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Počeli pregovori Grada Dubrovnika i Društva prijatelja dubrovačke starine

20.10.2014.


U petak, 17. listopada u Dubrovniku su se sastali predstavnici Grada Dubrovnika i Društva prijatelja dubrovačke starine. Oba povjerenstva za pregovore sastavljena su od po pet članova; sa strane Grada predsjedava mu predsjednik Gradskoga vijeća Niko Bulić, a sa strane Društva književnik Vlaho Bogišić, priopćeno je u ponedjeljak iz dubrovačke gradske uprave.

 

 

 

Kako se također navodi u priopćenju, temelj prvome pregovaračkom susretu odluka je tematske sjednice Gradskoga vijeća od 7. travnja ove godine i odluka Ustavnoga suda o neustavnosti članka 36. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obnovi ugrožene spomenike cjeline Dubrovnika. Zaključak Gradskoga vijeća obvezuje Grad Dubrovnik na otvaranje dijaloga s predstavnicima Društva prijatelja dubrovačke starine o unaprijeđenju međusobnih odnosa. Na početku je konsenzusom utvrđeno kako je interes dubrovačke kulturne baštine najvažniji te je obnova i prezentacija kulturnih spomenika stavljena kao neupitni zajednički interes i Grada Dubrovnika i Društva prijatelja dubrovačke starine.

 

 

Obje su strane suglasne da je potrebno bez strasti i argumentirano razgovarati o međusobnim odnosima na temelju važećih zakona i ugovora s aneksima koji su pravni osnov odnosa. Iznesena su osnovna načela za pregovore oko kojih su se obje strane mogle usuglasiti i zaključeno je da se za idući sastanak koji bi se trebao održati za mjesec dana pripreme konkretni prijedlozi za raspravljanje. Sastanak je protekao u konstruktivnoj atmosferi i u međusobnome uvažavanju, priopćavaju iz dubrovačke gradske uprave.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja