Ponedjeljak, 1. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Vlahušić i konzervatori: Pucaju svodovi Revelina, što napraviti

16.10.2014.


Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić održao je danas sastanak s predstavnicima Konzervatorskog odjela u Dubrovniku Sanjom Radović i Antunom Baće te ravnateljicom Zavoda za obnovu Dubrovnika Ivom Carević Peković na temu Revelina. Dogovoreno je kako će Zavod za obnovu u ime Grada Dubrovnika koordinirati cjelokupnu proceduru te će u najkraćem roku poštujući zakonske odredbe pribaviti ponude tvrtki, odnosno institucija ovlaštenih za provođenje samog postupka monitoriranja. Gradonačelnik Vlahušić predložio je produljenje trajanja monitoriranja sa 60 dana na godinu dana kako bi se dobila sveukupna analiza svih utjecaja i opterećenja na tvrđavu.

 

 

 

 

 

Gradonačelnik je sudionike sastanka upoznao o koracima koje je Grad Dubrovnik poduzeo od dana primitka rješenja Konzervatorskog odjela u Dubrovniku o potrebi provođenja stručnog monitoringa nad pukotinama sedrenih svodova tvrđave Revelin, a u svrhu utvrđivanja stanja konstrukcije.  

 

 

 

 

 

Ravnateljica Zavoda za obnovu Dubrovnika Iva Carević Peković izvijestila je o ovotjednom posjetu komisije sastavljene od tri stručnjaka za statiku, te po jednog konzervatora/restauratora, stručnjaka za kamen i tehnologa. Prema njihovom preliminarnom mišljenju pukotine sedrenih svodova tvrđave Revelin statički ne ugrožavaju objekt, ali provođenje stručnog instrumentalnog monitoringa drže poželjnim.

 

 

 

 

Dogovoreno je kako će Zavod za obnovu u ime Grada Dubrovnika koordinirati cjelokupnu proceduru te će u najkraćem roku poštujući zakonske odredbe pribaviti ponude tvrtki, odnosno institucija ovlaštenih za provođenje samog postupka monitoriranja.

 

 

 

 

Gradonačelnik Vlahušić predložio je produljenje trajanja monitoriranja sa 60 dana na godinu dana kako bi se dobila sveukupna analiza svih utjecaja i opterećenja na tvrđavu.

 

 

 

 

Predstavnica Konzervatorskog odjela u Dubrovniku Sanja Radović pozdravila je pristup gradonačelnika Andra Vlahušića problematici kao i aktivnosti koje su stručne službe Grada do sada poduzele po ovom pitanju. Vlahušić je prethodno zatražio, a Radović obećala partnerski odnos te stručnu i profesionalnu pomoć Odjela kroz čitavu proceduru.
 

 

 

Sastanku je nazočila pročelnica UO za gospodarenje nekretninama Marita Daničić te gradski pravnik Dario Obradović.

 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja