Srijeda, 8. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Veterani 2. gardijske brigade - Gromovi u posjetu Dubrovačko - neretvanskoj županiji

14.10.2014.


Zamjenik župana Davorko Obuljen i pročelnica za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj Nina Skurić primili su pripadnike udruge veterana 2. gardijske brigade - Gromove u Palači Sponza.

 

 

 

 

 

 

Na samom početku zamjenik Obuljen zahvalio se svim pripadnicima udruge veterana 2. gardijske brigade i članovima obitelji njihovih poginulih suboraca  na iznimnom doprinosu u oslobađanju hrvatskog juga kao i cijele Hrvatske u Domovinskom ratu. 

 

 

 

 

Prijemu su nazočili i umirovljeni pukovnik Ivan Mandić, umirovljeni pukovnik i predsjednik Udruge Željko Ćubela i umirovljeni bojnik, nekadašnji pomoćnik zapovjednika 2. taktičke grupe Davor Smuđ koji su ovom prilikom zahvalili Dubrovačko - neretvanskoj županiji na gostoprimstvu.
 

 

 

 


Druga gardijska brigada - Gromovi bila je jedna od gardijskih i najelitnijih postrojbi Hrvatske vojske. Ratni put Gromova započeo je već početkom lipnja 1991. godine na mostu Mladosti u Zagrebu zaustavljanjem tenkova tadašnje JNA.

 

 

 

 

Sredinom lipnja 1991. godine jaka Taktička skupina brigade upućuje se u područje Dubrovnika gdje je s ostalim postrojbama u akciji “Tigar”  5. srpnja oslobodila Ivanicu, čime je bio deblokiran grad Dubrovnik.   Dali su i izniman doprinos u operaciji Maslenica, Bljesku , Oluji i Uni.

 

 

 

Tijekom Domovinskog rata život je izgubilo 202 Groma, a 6 ih se  još uvijek smatra nestalim. Više od 1200 Gromova je ranjeno ili ozlijeđeno.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja