Srijeda, 3. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

DPDS protiv povećanja cijena ulaznica na zidine, 100 kuna je dovoljno

03.10.2014.


Malo vijeće DPDSa nije prihvatilo prijedlog gradonačelnika o povećenju cijena ulaznica na Gradske zidine sa sadašnjih 100 kuna (13,1 E) na 120 kuna (15,8 E).
 

Prije donošenja ovakve odluke pribavljene su cijene ulaznica za najpoznatije spomenike i muzeje u Europi. Vidljivo je iz tablice koju prilažemo da je obilazak Gradskih zidina skuplji od posjete Luvru ili Akropoli, isti kao obilazak Ermitraža a tek nešto manji od Prada. Za obilazak zidina u Carcasoneu treba platiti 8,5 eura a znatno smo skuplji i od najpoznatijih Venecijanskih muzeja. 

Smatrali smo da bi određivanjem vjerojatno najveće cijene na svijetu samo naštetili poslovnoj politici, kako Društva, tako i Grada, a upitno je bi li time uopće uspjeli ostvariti veće prihode. 

Ovakva odluka donesena je jednoglasno na Malom vijeću nakon što je Veliko vijeće (33 člana) jednoglasno predložilo da se cijene ne povećavaju. Zato ne stoji gradonačelnikova tvrdnja, izrečena iz samo njemu poznatih razloga, da su ovakvu odluku donijela “samo dva člana društva zbog osobne koristi”.


 

Društvo će i dalje nastavljati donositi odluke sukladno svojoj poslovnoj politici i iskustvu koje traje 62. godine, a ne kao da je od jučer do sutra, poručuju u priopćenju.

 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja