Četvrtak, 4. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županijski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

Županijska Javna ustanova partner u projektu „Priroda Dalmacije“

03.10.2014.


Projekt "Partnerstvo za održivo korištenje zaštićenih dijelova prirode u Dalmaciji" - "Priroda Dalmacije" s ciljem razvijanja i unaprjeđenja suradnje organizacija civilnog društva i Javnih ustanova u održivom korištenju zaštićenih područja i NATURA 2000 područja u Dalmaciji, započeo je u rujnu 2014. godine.

 

 

Tijekom 18 mjeseci, koliko je predviđeno trajanje projekta, Udruga Sunce ujedno i koordinator projekta, surađivat će s Javnim ustanovama za upravljanje zaštićenim područjima Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije te ekološkom udrugom „Krka“ iz Knina. Suradnja spomenutih institucija uključivat će organizaciju brojnih aktivnosti vezanih uz unaprjeđenje upravljanja zaštićenim područjima, daljnji razvoj „Zelenih izleta“ i promociju aktivnog turizma.

 

 

Opći cilj projekta je učinkovito upravljanje zaštićenim i Natura 2000 područjima u Dubrovačko-neretvanskoj, Splitsko-dalmatinskoj i Šibensko-kninskoj županiji.
 

 

Predviđeni rezultati projekta su: izrađen prijedlog Plana upravljanja zaštićenim područjima u Splitsko-dalmatinskoj županiji, razvijeni edukacijski „Zeleni izleti“ za škole, postavljene dvije edukacijsko-interpretacijske staze i dva interaktivna turistička info portala, razvijena i promovirana četiri programa aktivnog turizma kroz zaštićena i Natura 2000 područja i povećano znanje o zaštiti biološke raznolikosti među vodičima aktivnog turizma i turistima.
 

 

Projekt čija je ukupna vrijednost 138.888 eura, financira se u sklopu Nacionalnog programa za Hrvatsku - EU IPA komponenta Pomoć u tranziciji i jačanju institucija u iznosu od 124.860,31 eura.
 

 

Ugovorno tijelo u Republici Hrvatskoj je Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU).

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja