Subota, 30. svibnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

FOTO: Župan obišao Župu i interventno osigurava 50 tisuća kuna

19.09.2014.


Župan Nikola Dobroslavić, načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli i voditelj Županijskog povjerenstva za procjenu štete od elementarne nepogode Maro Kristić obišli su danas područja Župe dubrovačke pogođena olujnim nevremenom praćenim poplavom 12. rujna.

 

 

 

Naime, župan Dobroslavić proglasio je 15. rujna elementarnu nepogodu za područje Općine Župa dubrovačka nastalu uslijed olujnog nevremena praćenog poplavom, a koje je uzrokovalo ogromnu štetu na stambenim i gospodarskim objektima, komunalnoj infrastrukturi, imovini u vlasništvu građana i gospodarskih subjekata te na poljoprivrednim površinama, dugogodšnji nasadima i tekućoj poljoprivrednoj proizvodnji.
 

 

 

Načelnik Nardelli izvijesto je Župana o stanju na terenu te aktivnostima vezanim uz sanaciju nastale štete. Posebno je pohvaljen angažman Civilne zaštite, koja se još jednom pokazala kao neophodan faktor u ovakvim situacijama.
 

 

 

U tijeku je popisivanje nastale štete koje koordinira Općinsko povjerenstvo za procjenu štete od elementarne nepogode te će ga uputiti istoimenom Županijskom povjerenstvu, a potom i Državnom povjerenstvu s ciljem osiguravanja sredstava za sanaciju.
 

 

 

" Dubrovačko-neretvanska županij osigurala je građevinsku mehanizaciju za rašćavanje cesta, a s obzirom na razmjere štete, interventno ćemo iz pričuve osigurati 50 tisuća kuna za pomoć u sanaciji iste. Svakako, očekuje se adekvatna pomoć države." - zaključio je župan Dobroslavić.
 

 

 

Dubrovačko- neretvanska županija suočena je i s tučom koja je pogodila Općinu Konavle i vinograde u cijeloj županiji, a za koje će Županija također osigurati adekvatna financijska sredstva, navodi se u priopćenju iz županijske uprave.
 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja