Subota, 30. svibnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

PRIVATIZACIJA: Nitko nije zainteresiran za Maestrale, zašto

16.09.2014.


Nijedan investitor nije dostavio obvezujuću ponudu za kupnju dionica Hotela Maestral d.d. pa se sukladno tomu pretpostavlja kako su uvjeti natječaja bili tržišno neprihvatljivi potencijalnim investitorima.

 

 

 

 

Postupak javnog prikupljanja ponuda za kupnju 352.002 dionica društva HOTELI MAESTRAL d.d., Dubrovnik, što čini 68,25% temeljnog kapitala Društva, u vlasništvu Republike Hrvatske i Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banka započeo je 24. veljače 2014. godine, objavom poziva za iskazivanje interesa za kupnju dionica. Tijekom trajanja javnog poziva za iskazivanje interesa za kupnju dionica Društva (prvi krug) u roku je zaprimljeno 18 pisama namjere.

 

 

 

Potencijalnim investitorima koji su dostavili pisma namjere u prvom krugu dana 11. srpnja 2014. godine poslani su pozivi za podnošenje obvezujuće ponude za kupnju dionica Društva.
U pozivu upućenom potencijalnim investitorima definirana je početna cijena u iznosu od 168.362.557,00 kn, te obvezni uvjeti dostave obvezujuće ponude sukladno Odluci Upravnog vijeća CERP -a od 01. srpnja 2014. godine. Treba istaknuti kako je početna cijena definirana, sukladno Zakonu i Uredbi, temeljem procjene ovlaštenog investicijskog savjetnika dok su uvjeti usuglašeni s nadležnim ministarstvom. Rok za podnošenje obvezujućih ponuda bio je zaključno do 09. rujna 2014. godine do 14,00 sati.
 

 

 

Tijekom trajanja poziva za podnošenje obvezujućih ponuda za kupnju dionica Društva otkupljena je jedna ponudbena dokumentacija, ali nije dostavljena obvezujuća ponuda, budući potencijalni investitori koji su u prvom krugu iskazali interes nisu bili dužni u drugom krugu predati obvezujuću ponudu.
 

 

 

Dakle, u drugom, obvezujućem krugu, bili su definirani uvjeti dostave obvezujuće ponude sukladno Odluci Upravnog vijeća CERP-a od 1. srpnja 2014. godine (početna cijena je definirana, sukladno Zakonu i Uredbi, temeljem procjene ovlaštenog investicijskog savjetnika dok su uvjeti usuglašeni s nadležnim ministarstvom ).  Za pretpostaviti je da su uvjeti natječaja bili tržišno neprihvatljivi potencijalnim investitorima. Napravit će se detaljna analiza uvjeta te će CERP poduzimati daljnje radnje iz nadležnosti djelovanja sukladno Zakonu i Uredbi, a po pripremi novog natječaja za kupnju dionica društva Hoteli Maestral d.d, stoji na stranicama državnog ureda za upravljanje državnom imovinom.

 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja