Petak, 19. travnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županijski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

Humani Korčulani: Mali Vukovarci na ljetovanju u Korčuli

03.09.2014.


Mještani Korčule i Lumbarde pozvali su 29 osnovnoškolaca iz Vukovara na jednotjedno ljetovanje na Korčulu. Naime, u suradnji sa Koordinacijom udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Vukovara, ekipa korčulanskih humanitaraca nakon prošlogodišnje uspješne akcije prikupljanja hrane za Vukovar, ove godine odlučila je pozvati socijalno najugroženije osnovnoškolce na ljetovanje.

 

 

 

Tako su na otok Korčulu u ponedjeljak stigli mali Vukovarci, njih 29 u dobi od petog do osmog razreda, s dvije učiteljice. Na otoku će boraviti do subote kada se u poslijepodnevnim satima vraćaju u svoj grad.

 

 

Domaćini su za ovu priliku uložili ogroman trud kako bi mališanima priredili nezaboravno iskustvo. Pored svakodnevnog kupanja na najljepšim lokacijama otoka Korčule, organizatori su im u Lumbardi osigurali, uz pomoć Udruge mladih, neobičan zabavni program na plaži, (potezanje konopa, nogomet na pijesku, puštanje u zrak lampiona ) uz nezaobilazan roštilj na plaži u režiji Ive Šeparović Pice, Ratko Kovačević, Ante Bezek Car i Ante Dračevac Žunje.
 

 

U Žrnovu ih očekuje upoznavanje sa Koćama i Vilinim koritom, Orlandušom, te večer folklora i druženje sa Žrnovskim Galijotima. Stanka Amadeo vodit će ih u razgledavanje i upoznavanje Grada Korčule, nakon čega slijedi vožnja podmornicom i izvođenje plesa „Moreška“ KUD Sv. Cecilija iz Korčule.

 

 


U prihvatu malih Vukovaraca uključio se veliki broj ljudi koji su se nesebično i bezuvjetno uključili u ovu akciju i ovu priliku koristimo da im se svima skupa zahvalimo.

 

 

Pored Općine Lumbarde i načelnika Jože Žmikića te njihove turističke zajednici ovaj projekt su se uključili i Lučka Uprava Korčula,Udruga Lipa rič Lumbarda, Udruga Lumpar Lumbarda, Don Vlado Markić Lumbarda, Udruga vinara Lumbarda, Darko Bogojević Marušić Orebić, Željko Protić Lumbarda, Frano Markovina Lumbarda, DVD Lumbarda, te obrtnici „štandari“ iz Korčule.
 

 

Mališani su smješteni u privatnom smještaju, u obiteljima Vedrana Kriletić, Ive Šestanović Tuke, Nikola Dračevac, Veseljka Šestanović, Nenad Mušić, Ante Bezek Car, Ivan Vrdoljak, Romano Jurjević , Tereza Lipanović Jola iz Lumbarde i Mladenko Živkušić iz Korčule.
 

 

Za gastro priču - hranu , piće i slastice pobrinuli su se Nedjeljko Lipanović,  Tonči Mušić,   Tonči Milina, Ante Jurišić, Domenika Stanković, Tonči Šestanović, Paval Šain i Žana Laus,  
Ivona Kapor, Silvano Kapor, Marinko Pažin, Ante Brkić, Frano Gabranić, Željko Marelić,, Udruga Žrnovski Makaruni te Žrnovski galijoti.
 

 

U kulturnom programu za Vukovarce sudjeluju KUD Sv. Cecilija Korčula, KUD Mišnjice, Žrnovo, Norbert Žaknić,Korčula, Tonči Milina Bire, Lumbarda, Zvone Lipanović te Udruga mladih Lumbarda.
 

 

 

Posebna zahvala ide našim humanitarcima Maruški Bebić iz Lumbarde, Stipi Markovini iz Lumbarde i Mladenku Živkušiću iz Korčule jer bez njihovog truda i angažmana ova prelijepa priča ne bi mogla biti „ispričana“.

Najčitanije (7 dana)

Albanka koja je skrivila prometnu nesreću ide u istražni zatvor
Plenković u Dubrovniku na središnjem izbornom skupu HDZ-a
DIP: Kako se glasalo u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja