Nedjelja, 27. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Župan s turističkim djelatnicima: Autocesta do Dubrovnika preko Hrvatske, sve drugo šteti turizmu

28.08.2014.


Župan Nikola Dobroslavić na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije pohvalio je sve djelatnike u turizmu zbog rekordnih rezultata u dosadašnjem dijelu turističke sezone.
 

Naime, u prvih sedam mjeseci 2014. godine ostvareno je 8 posto više dolazaka i 4 posto više noćenja u odnosu na prethodnu godinu. Također, u prvih 20 dana kolovoza zabilježeno je 7 posto više dolazaka i 6 posto više noćenja nego u istom razdoblju lani. Sve to ukazuje da će destinacija Dubrovnik-Riviera imati još jednu rekordnu turističku sezonu.

 

 

 

Župan, ujedno i predsjednik Turističke zajednice, izrazio je zahvalnost svim djelatnicima koju su doprinijeli ovom rezultatu, a riječ je o svim strukturama budući  je DNŽ izrazito turistička destinacija.

 

 

 

Na sjednici se raspravljalo i o mogućim trasama Jadransko-jonske autoceste prema Dubrovniku. Vijeće TZ još je jednom potvrdilo da je destinacija Dubrovnik-Riviera dosta prometno izolirana te da jedino Zračna luka Dubrovnik u svom segmentu ispravno rješava taj problem. Zaključeno je da su cestovna izoliranost i prekinutost teritorija problemi koji se žurno moraju riješiti.

 

 

 

Stoga je Vijeće TZ jednoglasno ustvrdilo da autocesta prema Dubrovniku  mora ići teritorijem Hrvatske, kao što je to ucrtano u prostorne planove, jer jedino tako čini destinaciju dostupnom turistima koji dolaze cestom. Sve drugo, zaključeno je, bilo bi na štetu turizma DNŽ.

 

 

Također, na sjednici je potvrđeno da je tvrtka „PHOBS“ iz Dubrovnika izraditi novu web stranicu TZ DNŽ koja će biti modernizirana i dostupna na socijalnim mrežama te će na još kvalitetniji način predstaviti izvanrednu ponudu destinacije Dubrovnik-Riviera.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja