Ponedjeljak, 13. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Županija sufinancira školske knjige obiteljima s više od četvoro djece

25.08.2014.


Dubrovačko-neretvanska županije donijela je odluku o sufinanciranju nabavke školskih knjiga za 49 obitelji s područja Županije, a koje imaju više od četvoro djece.

 

 

 

Radi se o obiteljima iz evidencije isplate doplatka za djecu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Područni ured Dubrovnik. Na zahtjev Županije, HZMO je u lipnju dostavio popis obitelji s više od četvoro djece kojima će se financirati jedan paket školskih knjiga za osnovnu ili srednju školu.

 

 

 

Županija se zalaže za sustavan pristup podržavanja obitelji s brojnom djecom putem odgovarajućih nacionalnih politika, te će aktivno predlagati mjere takve podrške nadležnim ministarstvima. Ujedno je, na zahtjev Županije, regionalna Strategija razvoja ljudskih potencijala predvidjela mjere potpore obiteljima s brojnom djecom, te je pripremljen i projektni prijedlog kao dio službene baze projekata u području razvoja ljudskih potencijala.

 

 

 

Županija će, u suradnji s uglednim demografom i geografom  Stjepanom Štercom tijekom listopada  organizirati stručna predavanja na temu populacijske politike, uz analizu demografskih trendova u Hrvatskoj s posebnom osvrtom i preporukama za DNŽ.

 

Najčitanije (7 dana)

Stožer: Sedam novozaraženih na jugu Hrvatske


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja