Nedjelja, 5. svibnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Crna kronika /    Sve vijesti iz rubrike Crna kronika

Predsjednik Sindikata policije PU: Žeravica se ogriješio o zakon, jedine žrtve su policajci koji su radili svoj posao

06.08.2014.


-Zgrožen sam medijskim istupima odnosno ovo je više neka halabuka protiv policije. Postupanje policije koje je bilo u skladu sa zakonom, čak policajci u ovom slučaju nisu uopće primjenili ovlasti koje su mogli primjeniti. Toliko se stvorila halabuka da jednostavno nisam mogao ostati ravnodušan i moram reći da se nigdje ne spominje ili se spomene usput - da su policajci privodili osobu koja je imala više od jedan promil alkohola u krvi, ne spominje se način do kojega je došlo do toga, da su oni njega tražili osobnu iskaznicu, da je odbio dati osobnu iskaznicu, da je pobjegao.

 

 

Navodi to u priopćenju predsjednik Sindikata PU dubrovačko-neretvanske Zoran Bobić, reagirajući na medijske napise vezane uz slučaj Antuna Žeravice, gdje je veliki dio javnosti osudio ponašanje policije.

 

 

- Nigdje nisu policajci slikani, koji su imali ozljede koje im je dotični nanio. Forsira se, pravi se bespotrebna žrtva od osobe koja se ogriješila od zakon, a u biti jedine žrtve u ovome su policajci koji su radili svoj posao, koji su bez potrebe dobili 14 udaraca i kasnije još udaraca dok su ga uspjeli svladati, dok su ga vezali, dok su ga uspjeli privesti. Postoje očevici, događaj je cijeli zabilježen od strane policije, ne vidim razlog zbog čega se ide medijski đonom na policiju. Ignoriraju se činjenice koje postoje, nije to napravljeno u četiri oka, pa da on može tvrditi nešto, iako čovjeka osobno ne znam, mislim da nije u redu kako je sve prikazano. Zašto novinari nisu došli i slikali kako su policajci izgledali poslije privođenja? Imaju ozljede, Žeravica ih je udario kad se istrgnuo, kolegu je udario rukom na kojoj je bila lisica, pa ga je oblila krv. Nije mi jasno zašto jednostran pristup i čemu toliko medijske pažnje, navodi Bobić, te nastavlja:

 

 

- Bez obzira je li to humanitarac ili predsjednik države upitan je pokazati osobne isprave. Kad je odbio i kad ih je vrijeđao, zna se što slijedi. Ne kažem da slijedi batinjanje, da treba nekoga isprebijati, ali kad netko odbije dati dokumente, ta se osoba vodi u postaju da se utvrdi njen identitet. Ukoliko neće ići, slijede ovlasti sukladne zakonu, u ovom slučaju uporaba sile - jer je on odbio, nije se htio vezati. Sve je to narušavanje i protivno zakonu, a u koncu konca njemu ide kaznena prijava, navodi u priopćenju.

 

Prema izvješću liječnice koja je pregledala policajte, Žeravica im je zadao više ozlijeda. Tako je, navodi se,  jedan policajac zadobio ozljede na lijevoj podlaktici te kontuziju odonosno zgnječenje glave, a drugi površinske ozljede glave i kontuziju prsta na lijevoj ruci. 

 

Vezane vijesti

Antun Žeravica: Neka im Stvoritelj prosvjetli pamet i dušu
KOMENTAR: Slučaj Žeravica: Gdje su sigurnosne kamere, je li ih tko pregledao
Održan prosvjed „Danas Žeravica, sutra ti“ – Smrt slobode u Dubrovniku
Antun pušten, večeras na Stadunu prosvjed „Danas Žeravica, sutra ti“
Policija o slučaju Žeravica: Lisicama i šakom pijan udario policajce, privodimo ga
POTPORA ŽERAVICI: Za pola sata preko tisuću ljudi u Facebook grupi potpore
Antun Žeravica priveden, policija tvrdi da je napao policajce...

Najčitanije (7 dana)

PROMO: Otvoren japanski restoran u Gradu
OPĆINA ŽUPA: Kanalizacija se izlila zbog problema u kolektoru
ŠTO SE DOGAĐA: Izbila čista voda na stijeni na Banjama


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja