Petak, 29. ožujka 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Šuica Komisiji: Prioritet - nastavak izgradnje Pelješkog mosta!

28.07.2014.


U konačnim nacrtima Operativnih programa koje je Vlada predala Europskoj komisiji 22. srpnja navodi se potreba „cestovnog povezivanja juga Dalmacije“, no izostala je stavka o nastavku izgradnje Pelješkog mosta i prometnog povezivanje Dubrovačko-neretvanske županije s ostatkom Hrvatske. Na tu činjenicu  reagirala je zastupnica u Europskom parlamentu Dubravka Šuica obrativši se za pomoć Europskoj komisiji.

 

 

 

 „Predstudija izvedivosti potvrdila je kako je most najbolje rješenje za povezivanje krajnjeg hrvatskog juga i zato ne vidim opravdani razlog da se u Partnerskom sporazumu s Komisijom nije našao vitalni projekt nastavaka izgradnje Europskog-Pelješkog mosta. Budući da na hrvatskom jugu vlada velika zabrinutost, te s obzirom na nemogućnost dobivanja pravih informacija iz Vlade i resornih ministarstava, obratila sam se  za pomoć EK“ naglasila je zastupnica Šuica.

 

 

 

Ona je tražila od Komisije da se pismeno očituje o tome u kojoj je fazi projekt nastavka izgradnje Europskog-Pelješkog mosta te jesu li hrvatska upravna tijela pripremila studiju izvedivosti. Također, tražila je da precizan odgovor iz kojeg fonda Hrvatska može sufinancirati nastavak izgradnje Pelješkog mosta, odnosno koje radnje Komisija očekuje od Vlade i hrvatskih ministarstava u ovoj fazi projekta.

 

 

Podsjetimo, povjerenik Europske komisije Siim Kallas potvrdio je u odgovoru zastupnici Šuici, još u ožujku 2014. godine, kako Hrvatska može računati na bespovratna sredstva i za izgradnju Jadransko - jonskog koridora, što znači i izgradnja autoceste do Dubrovnika, zbog prometne izoliranost regije.  Stoga je Šuica upitala Komisiju je li Vlada u Partnerskom sporazumu navela potrebu financiranja ovog prometnog koridora iz Kohezijskog (KF) i Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) budući da je Unija prepoznala ovaj projekt kao žilu kucavicu ovog dijela Europe. 

Najčitanije (7 dana)

PU dubrovačko-neretvanska zapošljava u više odjela, provjerite uvjete
Lonza odgovara na pitanje tko će biti kandidat HDZ-a za župskog načelnika
Grofovi obnovili hrvatsku zastavu na stijeni poviše Komolca


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja