Ponedjeljak, 21. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Uspostava tematsko-turističke ceste za dolinu Neretve

28.07.2014.


Župan Nikola Dobroslavić, direktorica županijske razvojne agencije DUNEA Melanija Milić i pročelnik za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku Ivo Klaić sudjelovali su na radnom sastanku o uspostavi tematske – turističke ceste za dolinu Neretve.

 

 

 

Na sastanku su sudjelovali i gradonačelnik Opuzena Ivo Mihaljević, gradonačelnik Ploča Krešimir Vejić, načelnik Općine Pojezerje Boro Dominiković, predsjednica Hrvatske gospodarske komore DNŽ Terezina Orlić, predstavnici turističke zajednice DNŽ,  Lokalne akcijske grupe Neretva te jedinica lokalne samouprave i turističkih zajednica s područja doline Neretve.

 

 

 

DNŽ je donijela Pravilnik o uspostavljanju tematskih – turističkih cesta na području županije, a do sada je uspostavljena tematska – turistička cesta Pelješac – vinsko carstvo. Po istom načelu uspostaviti će se i tematska – turistička cesta u Neretvi, a nakon obilaska potencijalnih sudionika slijedi osmišljavanje i izrada promotivnih materijala, web stranice te obilježavanje smeđom signalizacijom. Uspostava ceste u Neretvi financira se iz EU projekta kojem je nositelj DUNEA.

 

 

 

Ovom prilikom župan Dobroslavić otvorio je i vinoteku u hotelu Merlot koja je uspostavljena kroz suradnju udruga vinara Neretve i Komarne i LAG Neretva. U vinoteci su zastupljeni vinari iz vinogorja Neretva i vinogorja Komarna, a posjetitelji mogu kušati i kupiti lokalna vina. Ovo je još jedna ponuda kojom se nastoji promovirati i potaknuti prodaju lokalnih i autohtonih proizvoda, a vinoteka će biti jedan od sadržaja na tematskoj – turističkoj cesti.

Najčitanije (7 dana)

Prošle zime osjećali ste se neobično? Možda ste preboljeli koronavirus
Na području DNŽ preporučena četiri klastera udruženih turističkih zajednica
U Jadranskom moru uočeni leteći lignjuni, iznimno rijetka vrsta


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja