Srijeda, 23. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Osnovana turistička cesta Pelješac – vinsko carstvo

31.10.2013.


U Stonu je osnovana turistička cesta pod nazivom „Pelješac- vinsko carstvo“, nova turistička i ruralna atrakcija krajnjeg juga Hrvatske.

Župan Nikola Dobroslavić  u uvodnom je izlaganju naglasio potencijale i važnost ruralnog turizma za gospodarstvo naše županije  te ulogu vinarstva u razvoju ruralnih prostora,  posebno Pelješca. Na sastanku je također istaknuta važnost objedinjenog nastupa na tržištu ali i činjenica da će se ustrojavanjem jedinstvene turističke ceste na prostoru Pelješca uvesti red u označavanju i podići ukupna ponuda na veću razinu.  

Osnivanje ceste je provedeno u okviru županijskog projekta Razvoja ruralnog turizma  kojemu je glavni cilj objedinjavanje, razvoj i promocija ukupne ponude ruralnog turizma naše regije. Osnivanje tematskih turističkih cesta i razvoj tradicijskih poljoprivrednih proizvoda, kao baze agroturizma okosnice su toga projekta.

Županija je u osnivanje tematskih cesta krenula upravo s Pelješca, našeg najistaknutijeg vinogorja. Cesta Pelješac – vinsko carstvo objedinjuje ukupnu  ponudu ruralnog turizma tog poluotoka. Tako su sudionici ceste sve vinarije i kušaonice vina, pelješki agroturizmi, konobe i restorani, ali i proizvođači suvenira, školjkari  te spomenici kulture koji su prilagođeni za prihvat gostiju. Promidžbeni materijali, karte i katalozi koji su već u izradi tako će imati opisano preko stotinu različitih peljeških lokaliteta koje će budućim turistima biti dostupniji.

U okviru projekta uskoro će se duž cijeloga Pelješca postaviti nova jednoobrazna turistička signalizacija, a na ulazima na Pelješac i u centrima info table i panoi.  

Na  sastanku je određeno da će TZ Općine Ston biti pravna osoba koja će zastupati Cestu, a izabrano je i izvršno tijelo ceste. Deveteročlano vodstvo nove Turističke ceste  čine Jozo Barović, Jozo Rabušić, Anto Violić – Matuško, Anto Grgurević, Josip Antunović te načelnici peljeških općina Vedran Antunica, Vlatko Mratović, Jakša Franković i Tomislav Ančić.

Županija ovaj projekt provodi u suradnji s partnerima,  DUNEA, Obrtničkom i gospodarskom komorom, županijskom turističkom zajednicom  i lokalnim općinama i turističkim zajednicama te strukovnim udrugama.

Najčitanije (7 dana)

Prošle zime osjećali ste se neobično? Možda ste preboljeli koronavirus


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja