Ponedjeljak, 1. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

JGP LIBERTAS: Za Konavle i Župu dvije razine cijena

09.07.2014.


Na Skupštini JGP Libertas usvojeni su rezultati poslovanja za 2013. godinu te je dana razrješnica Upravi. Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić upoznao je ostale suvlasnike da je u lipnju isplaćena zadnja rata kredita za EBRD, tako da društvo Libertas Dubrovnik sada posluje bez kreditnih opterećenja, osim leasinga za dio novih autobusa, priopćeno je iz dubrovačke gradske uprave. 

 

Obzirom da je istekom ugovora prestala važiti klauzula o obračunu plaćanja za susjedne općine, potrebno je uvesti novi model obračuna koji vrijedi za određivanje cijene koja se treba plaćati Libertasu, rekao je gradonačelnik Vlahušić.

 

Usuglašeno je da to bude cijena po kilometru koja će se posebno obračunavati na području Grada Dubrovnika za gradsku vožnju, te prigradsku vožnju za općine Ston, Dubrovačko primorje i Grad Dubrovnik.

 

Zajednički stav  grada Dubrovnika, općine Konavle, Dubrovačko primorje i Mljet da je u interesu svih građana juga Hrvatske, da Libertas ostaje jedinstvena tvrtka, s jedinstvenom ponudom voznih linija. Kada suvlasnici prihvate ekonomske cijene prijevoza po kilometru i prestane isplata dodatnih sredstava, restrukturiranje Libertasa u zadanim financijskim okvirima bit će nužno, usuglasili su se sudionici skupštine.

 

Općine Konavle i Župa dubrovačka također će u dogovoru sa Libertasom odrediti dvije razine cijena, jednu za glavni pravac od Dubrovnika do Cavtata, te drugu cijenu za prijevoz do manjih odredišta na području ove dvije općine.

 

Grad Dubrovnik i općine će sukladno mogućnostima potrebama stanovništva odrediti i cijene za svoje građane, kao i vozni red. Prijevozniku Libertas će se redovito plaćati razlika sredstava koja će nastati između prihoda i rashoda u poslovanju, navode iz Grada Dubrovnika. 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja