Srijeda, 8. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Treće ispitivanje kvalitete mora obilježeno onečišćenjem u Kuparima

01.07.2014.


Upravni odjel za zaštitu okoliša i prirode obavijestio je kako je tijekom trećeg redovnog ispitivanja mora na 110 županijskih plaža utvrđeno kratkotrajno onečišćenje na plaži u Kuparima.

 

 

 

 

Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, obavio je ispitivanje mora na plažama  od 20. do 27. lipnja 2014. godine.  na plaži u Kuparima u Župi dubrovačkoj 20. lipnja  utvrđeno je kratkotrajno onečišćenje. Obavljeno je dodatno uzorkovanje  te su od 21.-23. lipnja svakodnevno uzimani dodatni uzorci mora. Analizom dodatnih uzoraka mora za kupanje na plaži u Kuparima ustanovljeno je da je došlo do prestanka kratkotrajnog onečišćenja.

 

 

 

 

Od ukupno 110 plaža, more na 96 plaža ocijenjeno je kao more izvrsne kakvoće. Dobra kakvoća mora za kupanje utvrđena je na plažama Kupalište VK Cavtat i Mlini u Župi dubrovačkoj, Ušće Ploče i Portina u Pločama, Okuklje i Prožura na Mljetu te Duboka u Slivnom. Zadovoljavajuća kakvoća mora utvrđena je na plažama Polače i Hotel Odisej na Mljetu, Hotel Dubrovnik President, Mali Zaton, Slađenovići i Klek.

 

 

 

 

Detaljniji podaci dostupni su javnosti na web stranicama Ministarstva zaštite okoliša i prirode i Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije. Tako se na adresama http://www.izor.hr/kakvoca/ ili http://www.zzjzdnz.hr/ mogu vidjeti ocjene kakvoće prikazane obojanim kružnim simbolima i to plavim (izvrsna), zelenim (dobra), žutim (zadovoljavajuća) i crvenim (nezadovoljavajuća) na Google maps podlogama, kao i brojne popratne informacije (npr. temperature zraka i mora, slanost, smjer vjetra). Rezultati utvrđivanja kakvoće mora upisuju se u bazu podataka odmah nakon završetka analize.

 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja