Subota, 19. listopada 2019.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Župan Dobroslavić na konferenciji o Strategiji za Jadransko – jonsku regiju

28.06.2014.


Župan Nikola Dobroslavić sudjelovao je na Plenarnoj sjednici Odbora regija EU u Briselu, 25. i 26. lipnja.  Na sjednici je između ostalog izabran novi predsjednik Odbora regija gosp. Michele Lebrun, a usvojeno je i Mišljenje o Strategiji EU za Jadransko jonsku regiju.

 

 

 

Župan je također sudjelovao kao panelist na konferenciji pod nazivom „Strategija za Jadransko – jonsku regiju i sinergija sa direktnim financijskim programima EU“.

 

 

 

Cilj ove konferencije bio je predstaviti programe i inicijative Europske unije i utvrditi kako fondovi koji su pod direktnim upravljanjem Europske komisije mogu doprinjeti implementaciji Strategije.

 

 

 

Ovom prilikom Župan je istaknuo značajnu ulogu regionalne i lokalne razine u samoj provedbi strategije te posebno naglasio potrebu za boljim prometnim povezivanje Jadransko – jonske makroregije u kojoj je trenutno Dubrovnik eksklava.

 

 

 

Na panelu su sudjelovali još i Ministrica za inovacije i javnu upravu Republike Albanije Milena Harito, predsjednik talijanske regije Molise Paolo di Laura Frattura, koordinator za Jadransko-jonsku strategiju pri Općoj upravi za regionalni razvoj Europske komisije Giannantonio Balette, direktor za regionalnu suradnju pri Općoj upravi za proširenje Europske komisije Gerhard Schumann-Hitzler, direktorica za Mediteran i Crno more u Općoj upravi za more Europske komisije Carla Montesi, prva tajnica za proširanje EU i Zapadni Balkan iz Stalnog predstavništva Republike Italije pri EU Giorgia de Parolis, bosanskohercegovački diplomat Ivan Orlić, te predsjednik regije Skadar Maxhid Cungu.

 

 

 

Na konferenciji su sudjelovali i brojni predstavnici regija i relevantnih institucija smještenih u Bruxellesu te predstavnici Europske komisije koji su i prezentirali programe financiranja Europske unije koji su dostupni za provedbu sterategije.

Najčitanije (7 dana)

Promotivni film Dubrovnik Riviera osvojio tri nove nagrade na Zagreb Tourfilm Festivalu
Javno snimanje emisije Lijepom našom u Župi dubrovačkoj
Najpoznatiji astrolog na svijetu: Dan rođenja otkriva kakvo breme nosite


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja