Petak, 3. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Radionica o EU sredstvima za gospodarski razvoj i obnovu dubrovačke baštine

09.06.2014.


Razvojna agencija Grada Dubrovnika i Hypo Alpe-Adria pozivaju sve zainteresirane poduzetnike i predstavnike javnih institucija na informativnu radionicu „Strukturni i investicijski fondovi Europske unije“ koja će se održati 12. lipnja u Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika, Pred dvorom 1, s početkom u 9:00 sati.

 

 

 

Strukturni i investicijski fondovi postat će osnovni izvor financiranja javnih investicija. Radionicu će voditi renomirani hrvatski i međunarodni stručnjaci koji će predstavnicima javnog i privatnog sektora, i poduzetnicima iznijeti svoja iskustva i savjete za uspješno povlačenje sredstava dostupnih kroz fondove EU.

 

 

Razvojna agencija Grada Dubrovnika - DURA i Grad Dubrovnik trenutno realiziraju 11 milijuna kuna vrijedne EU projekte na području grada Dubrovnika, a u narednom razdoblju sredstvima iz EU fondova planiraju revitalizirati trasu Onofrijevog renesansnog vodovoda iz 15. stoljeća, prugu uskotračne željeznice, obnoviti renesansne ljetnikovce Rijeke dubrovačke, urediti povijesne palače u staroj gradskoj jezgri poput Kneževa dvora i Sponze te uvesti niz održivih sadržaja na otoku Lokrumu. Predviđena je i ugradnja pročistača pitke vode na području Rijeke dubrovačke, sanacija odlagališta Grabovica te izgradnja trodijelne sportske dvorane i komunalne infrastrukture na novom gradskom groblju Dubac. Upravo primjer grada Dubrovnika pokazuje koliko su EU fondovi bitni u planiranju gradskih projekata.

 

 

 

Republici Hrvatskoj je za prvih šest mjeseci punopravnog članstva odobrena alokacija u iznosu od 655,1 milijuna eura za provedbu projekata europskih strukturnih i investicijskih fondova, koje je Hrvatska odlučila usmjeriti u investicije za gospodarski rast, regionalnu konkurentnost i razvoj poduzetništva, dok će u razdoblju do 2020. godine Hrvatska će na raspolaganju ukupno imati 11,7 milijardi eura, od čega milijardu eura za poduzetnike. Promicanje poduzetništva i ulaganje u mala i srednja poduzeća jedan od četiri prioritetna područja EU politike. Dosad je kroz dva javna poziva Ministarstva poduzetništva i obrta za dodjelu bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj hrvatskim poduzetnicima stavljeno na raspolaganje 33,3 milijuna eura bespovratnih sredstava namijenjenih projektima usmjerenim na povećanje produktivnosti, širenje poslovanja, tehnološki razvoj, ICT tehnologiju te novo zapošljavanje.

 

 

 

Europska unija promiče znatno veće uključivanje gradova i općina u provedbu politike urbanog razvoja kao i regionalne razvojne politike, pri čemu će europski strukturni i investicijski fondovi postati osnovni izvor financiranja javnih investicija. Financirat će se projekti čija će realizacija doprinijeti održivom razvoju lokalne zajednice kroz izgradnju, obnovu i rekonstrukciju objekata socijalne, komunalne i gospodarske infrastrukture.

 

 

 

S ciljem što boljeg i kvalitetnijeg korištenja EU sredstava u budućnosti važno je pravodobno pripremiti kvalitetne razvojne projekte koji će oprinijeti jačanju konkurentnosti gospodarstva, otvaranju novih radnih mjesta te smanjenju regionalnih nejednakosti. Ključni zadatak u tom pogledu je dodatno informirati i educirati sve zainteresirane te im pružiti korisne savjete i stručnu pomoć, što je uostalom i cilj naših radionica. Informirajte se o strukturnim fondovima i osigurajte si bespovratna sredstva!, poručuju organizatori. 

 

Najčitanije (7 dana)

Mladić iz Župe ima koronu
KAKVOĆA MORA: Srebreno tek zadovoljilo uvjete
KORONA: Nema novih slučajeva, 162 osobe u samoizolaciji


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja